SBBK's Styrelse

Årsmötet är högsta beslutande organ för Södertälje Basketbollklubbs och det är årsmötet som utser styrelsen.

Styrelsens uppgift är att ta ansvar för klubbens övergripande utveckling, säkerställa och kvalitetskontrollera klubbens totala verksamhet, tillse att stadgarna följs samt styra verksamheten så att klubbens ekonomi är god. Styrelsen ska ha kompetens som täcker den totala verksamhetens krav. Styrelsemedlemmarna ska även ha allsidig kunskap samt intresse för den ideella föreningen.

Styrelsen tillsätter SBBK:s operativa ledning.

Styrelsen fastställer och godkänner de olika ledningsgruppernas verksamhetsinriktning och budget. Styrelsen tillsätter en styrelseledamot som ordförande i respektive ledningsgrupp.

Styrelsen har månadsvisa möten under basketsäsongen.

Styrelsen medlemmar är:

 • Anders Nielsen

  Ordförande SBBK

  +46 70 778 98 82 anders.nielsen@sbbk.seUppväxt i Täby där jag på det glada 70-talet spelade basket under ett antal år. Coachade ett tjejlag under gymnasietiden i Småland men sedan var basketkarriären slut. Har dock i stort sett hela tiden haft kontakt med basketen då både vänner och 3 av 4 barn i familjen har spelat eller spelar fortfarande basket. Efter många år som ledare för organisationer i Sverige och utomlands så känns det fantastisk roligt och utmanande att få chansen att bidra till utvecklingen av Södertäljes nu mest framgångsrika klubb.
 • Carola Skoog

  Vice ordförande

  +46 70 728 05 67 carola.skoog@sbbk.seBörjade som knatte i SDV-laget Bucks 1975 och slutade som tant med SBL 2004. Däremellan spelade jag i All Star och slutade i div 1 som då hette Kringlan. Älskar sporten och har två barn som spelar i SBBK idag. Hjälper till som lagförälder och sitter ofta i sekretariatet på elitmacher och DamUs matcher i div 1.
 • Gabriel Wallin

  Styrelseledamot

  +46 73 670 81 10 gabriel.wallin@sbbk.seFödd, uppvuxen och bor i Södertälje. Jag började spela basket i Tigers i Nykvarn som nioåring. Spelade sedan i några år med All-Star P81 bl.a. ihop med Ludde Degernäs. Jag har under åren varit en hängiven supporter av Södertälje Kings och på så sätt lärt känna flera fantastiska människor inom SBBK. Tillsammans med dessa ser jag med ödmjukhet fram emot att kunna bidra till föreningens fortsatta utveckling.
 • Lena Schulte

  Styrelseledamot

  +46 70 585 66 95 schulte.schulte@sbbk.seUnder min ungdomstid i Småland spelade jag en del basket i Nässjö och dömde på elitmatcherna i mitten av 80-talet. Jag var inne en kort period i SBBK och arbetade med sponsorförsäljningen, ett roligt uppdrag.  Min man är stolt sponsor i klubben.
 • Peter Boström

  Styrelseledamot

  +46 70 785 85 60 peter.bostrom@sbbk.seHar varit aktiv i föreningen sedan 1981 då jag började spela i föreningens breddverksamhet för ungdomar, laget hette Flies. Jag har sedan dess framförallt varit verksam som domare och coach för ungdomslag i föreningens breddverksamhet och elitförberedande verksamhet. Har i nuläget två söner som spelar i SBBKs Elitförberedande verksamhet och är själv aktiv i föreningen som lagförälder och en av föreningens speakers för herr- och  damlaget.
 • Thomas Andersson

  Styrelseledamot

  +46 73 867 61 54 thomas.andersson2@sbbk.seÄr född och uppvuxen i Mölnbo i Södertälje kommun. Har vuxna barn och bor i dag i Rönninge med min fru. Har under hela livet pysslat med idrott i olika former på amatörnivå. Det har bl.a varit fotboll i Mölnbo och Enhörna, hockey i Gnesta, ett par svenska klassiker, utförsåkning mm. Ägnade 10 år åt att vara ungdomsledare inom fotbollen i Mölnbo och har genom åren följt våra två söner under deras uppväxttid inom fotbollen, hockeyn och innebandyn. Jag har sedan tidigare erfarenhet av styrelsearbete inom föreningslivet från ledamot och kassör i Mölnbo IF´s styrelse samt några år som ordförande i dåvarande innebandyklubben Södertälje Rockets.
 • Ulrica Holmqvist

  Styrelseledamot

  +46 70 730 42 22 ulrica.holmqvist@sbbk.seBörjade spela basket i SBBK vid 8 års ålder och har följt hela verksamheten från SDV till damlaget Telge Basket, där jag började spela som 16-åring. Har under åren hunnit vinna 3 SM-guld i damligan och gjort ett antal år utomlands som proffs i Tjeckien och Slovakien. Har även representerat svenska landslaget från ungdomslagen hela vägen upp till seniorlandslaget. För närvarande studerar jag till en masterexamen på Stockholms universitet. Efter att ha skadat knät och korsbandet under förra säsongen är jag väldigt glad att nu få kunna vara en del av SBBK från sidan av basketplanen istället.
 • Åsa Jernmo

  Styrelseledamot

  +46 73 354 20 53 asa.jernmo@traton.com