SBBK's Styrelse

Årsmötet är högsta beslutande organ för Södertälje Basketbollklubbs och det är årsmötet som utser styrelsen.

Styrelsens uppgift är att ta ansvar för klubbens övergripande utveckling, säkerställa och kvalitetskontrollera klubbens totala verksamhet, tillse att stadgarna följs samt styra verksamheten så att klubbens ekonomi är god. Styrelsen ska ha kompetens som täcker den totala verksamhetens krav. Styrelsemedlemmarna ska även ha allsidig kunskap samt intresse för den ideella föreningen.

Styrelsen tillsätter SBBK:s operativa ledning.

Styrelsen fastställer och godkänner de olika ledningsgruppernas verksamhetsinriktning och budget. Styrelsen tillsätter en styrelseledamot som ordförande i respektive ledningsgrupp.

Styrelsen har månadsvisa möten under basketsäsongen.

Styrelsen medlemmar är:

 • Thomas Andersson

  Ordförande

  +46 73 867 61 54 thomas.andersson2@sbbk.seÄr född och uppvuxen i Mölnbo i Södertälje kommun. Har vuxna barn och bor i dag i Rönninge med min fru. Har under hela livet pysslat med idrott i olika former på amatörnivå. Det har bl.a varit fotboll i Mölnbo och Enhörna, hockey i Gnesta, ett par svenska klassiker, utförsåkning mm. Ägnade 10 år åt att vara ungdomsledare inom fotbollen i Mölnbo och har genom åren följt våra två söner under deras uppväxttid inom fotbollen, hockeyn och innebandyn. Jag har sedan tidigare erfarenhet av styrelsearbete inom föreningslivet från ledamot och kassör i Mölnbo IF´s styrelse samt några år som ordförande i dåvarande innebandyklubben Södertälje Rockets.
 • Carola Skoog

  Vice ordförande

  +46 70 728 05 67 carola.skoog@gmail.comBörjade som knatte i SDV-laget Bucks 1975 och slutade som tant med SBL 2004. Däremellan spelade jag i All Star och slutade i div 1 som då hette Kringlan. Älskar sporten och har två barn som spelar i SBBK idag. Hjälper till som lagförälder och sitter ofta i sekretariatet på elitmacher och DamUs matcher i div 1.
 • Lena Schulte

  Styrelseledamot

  +46 70 585 66 95 schulte.schulte@sbbk.seUnder min ungdomstid i Småland spelade jag en del basket i Nässjö och dömde på elitmatcherna i mitten av 80-talet. Jag var inne en kort period i SBBK och arbetade med sponsorförsäljningen, ett roligt uppdrag.  Min man är stolt sponsor i klubben.
 • Peter Boström

  Styrelseledamot

  +46 70 785 85 60 peter.bostrom@sbbk.seHar varit aktiv i föreningen sedan 1981 då jag började spela i föreningens breddverksamhet för ungdomar, laget hette Flies. Jag har sedan dess framförallt varit verksam som domare och coach för ungdomslag i föreningens breddverksamhet och elitförberedande verksamhet. Har i nuläget två söner som spelar i SBBKs Elitförberedande verksamhet och är själv aktiv i föreningen som lagförälder och en av föreningens speakers för herr- och  damlaget.
 • Ulrica Holmqvist

  Styrelseledamot

  +46 70 730 42 22 ulrica.holmqvist@sbbk.seBörjade spela basket i SBBK vid 8 års ålder och har följt hela verksamheten från SDV till damlaget Telge Basket, där jag började spela som 16-åring. Har under åren hunnit vinna 3 SM-guld i damligan och gjort ett antal år utomlands som proffs i Tjeckien och Slovakien. Har även representerat svenska landslaget från ungdomslagen hela vägen upp till seniorlandslaget. För närvarande studerar jag till en masterexamen på Stockholms universitet. Efter att ha skadat knät och korsbandet under förra säsongen är jag väldigt glad att nu få kunna vara en del av SBBK från sidan av basketplanen istället.
 • Åsa Jernmo

  Styrelseledamot

  +46 73 354 20 53 asa.jernmo@traton.com
 • Joakim Nordlund

  Styrelseledamot

  +46 70 864 23 41 jocke@qetar.seFödd och uppvuxen i Södertälje. Bor idag i Älvsjö samt i Trosa på somrarna. Min idrottsliga bakgrund är inom hockey som jag utövade fram till 20årsåldern. Älskar fortfarande träning/tävling och är en klassisk ”träningsnörd”. Idag är jag mer en multisportare och vill gärna se att träningen blir ett äventyr. Jag är och ser mej själv som entreprenör och har startat och drivit upp några bolag till vad som idag är en mindre koncern. Bolagen arbetar endera med fastigheter (avkastning eller utveckling) eller tjänster mot fastigheter såsom El/styr installationer. Som person brinner jag för utveckling i alla dess slag. Jag driver hela tiden framåt med visionen att saker ska bli lite bättre. Detta inom fler områden såsom samhället, jag som person, min familj eller företagen. Jag har lätt för att se möjligheter och lösningar och vill gärna förenkla och hålla saker okomplicerade. ”Keep it simpel” är ett livsmotto och jag vill tro att det gör mej effektiv i min vardag och lätt i sinnet. Jag tror att jag förutom mitt nätverk kan tillföra energi och entreprenörskap till styrelsen.
 • Mats Appell

  Styrelseledamot

  +46 70 827 47 95 matte@mandarinab.comFödd och uppvuxen i Falun, där jag också startade mitt basketspelande som 11 åring. Jag var även aktiv i andra sporter så som, Fotboll, Volleyboll, Bandy (på is) och Golf. Som 16-åring flyttade jag till Huskvarna och fick två fantastiska år på Sanda Riksidrottsgymnasium (det som numer ligger i Mark). Jag kom till SBBK 1990 som spelare och spelade 11 raka säsonger i herrlaget. Efter det så har jag varit aktiv i klubben med allt ifrån Smurftränare, Mentor, Valberedning m.m. Just nu så är jag med som coach på min dotters EF lag, SBBK F09 Nord. Jag har sedan 1992 jobbat på Mandarin, en Reklambyrå/Produktionsbyrå som sponsrat SBBK i många år.