Ny förlust för herrarna

Tisdag 7 december 2021

Norrköping Dolphins vann mötet i Täljehallen med klara 93-74 och SBBK fick här sin tredje raka förlust. 
 
 
Dolphins fick en drömstart med 8-0 och coach Ludwig Degernäs tvingades till time-out efter 1.30, SBBK kom ändå igen på ett bra sätt och tog ledningen i upptakten av den andra perioden då Lazar Radosavljevic stod för 2+1. 
 
Men som det brukar vara när inte försvarsspelet sitter där, så blir det många foul och även många straffkast för motståndarna. 25 stycken fick Dolphins skjuta, men missade åtta av dem. 
 
SBBK:s skytte blev sämre ju länge matchen gick, medan Dolphins blev bättre, i alla fall när det gällde treor. Försvaret var också bättre från Dolphins sida och segern var verkligen rättvisande. 
 
Ska man söka avgörande skede, så blir det möjligen när två raka treor från Tim Schüberg i den tredje perioden gav Dolphins +10, strax efter att Anton Gaddefors gått ut med sin fjärde foul.  
 
Annars var det Brandon Tabb som sköt i flest treor, fem stycken, men det var också på 13 försök. Alexander Lindqvist satte tre av fyra för SBBK.  
 
Lazar Radosavljevic var SBBK bäste poängplockare med 19, men Jackson Rowe var bäst med sina 22.  
 
SBBK har nu sju vinster och sex förluster, medan Dolphins har 12 vinster och bara tre förluster.  
 
Coach Ludwig Degernäs efter matchen: 
 
- Efter den förra matchen pratade vi om att vi måste upp i energinivån och så får vi den starten. Men spelarna reagerade och stundtals under första så spelade vi faktiskt med energi, men taktiskt finns det så klart saker som vi kunde gjort bättre.Tredje blev en highscore-period och vi får inte tag i dem defensivt. I den fjärde får vi bra skott, men vi får inte i den. Bollen vill inte i och då tappar vi i självförtroende. Överlag tycker jag att vi fightas, men cred till Norrköping som visar sin kvalité och sin talang och vinner rättvist. Vi är inne i en tuff period och det är viktigt att vi fortsätter att jobba, för det är match mot Luleå på fredag, säger Degernäs. 
 
     
Slutresultat: 
Södertälje BBK-Norrköping Dolphins 74-93
(21-22, 16-21, 27-32, 10-18)  
 
 
Poäng SBBK: 
Lazar Radosavljevic 19, Jonathan Person 14, Trey Freeman 12, Alexander Lindqvist 11, Dino Pita 7, Martin Pahlmblad 5, Galin Smith 4 och Anton Gaddefors 2.  
 
Poäng Dolphins: 
Jackson Rowe 22, Brandon Tabb 18, Tim Schüberg 18, LaDarien Griffin 10, Felix Terins 7, Nathan Dawit 6, Hugo Bergström 5, Elias Desport 5 och David Jolinder 2.  
 
 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget