SBBK vann mot Högsbo

Söndag 5 december 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
SBBK tog säsongens andra seger, då Högsbo besegrades med 68-61. 
 
Greppet kopplades i början av den fjärde perioden, då SBBK gjorde 11-0 och vände underläge till ledning med åtta poäng. När sedan Högsbo kom så nära som -5, så säkrade kapten Matilda Claesson segern med sin fjärde trea. Hon blev också poängbäst i SBBK med 18.   
 
Planens stora spelare var anars Högsbos Korinne Campbell, som svarade för en svettig dubbel dubbel med 23 poäng och 21 returer. Hon var ett ständigt problem för hemmaförsvaret. Hon kom till matchen med ett snitt på dryga 15 poäng och nästan 13 returer och lyckades nu förbättra de siffrorna. Dubbel dubbel hade även Ida Fredriksson med 11 poäng och 12 returer. 
 
Trots deras fina insatser var det SBBK:s treor som blev skillnaden 10 treor satt av 33 visserligen, men det var ändå klart bättre än 2/13 som Högsbo hade. 
 
Att SBBK tog 45 returer och Högsbo 63 stycken, visar att det fanns en del i övrigt att önska när det gällde avsluten.   
 
Att det blev en vinst och att det inte blev mer än 61 poäng bakåt kunde man inte tro i starten. Då hade Högsbo gjort 11 poäng redan efter 2.49 och coach Jesper Sundberg kallade time-out.  
 
- Det handlade om att vi vi skulle hålla oss till våra regler. Det var inte att de gjort 11 poäng utan hur de gör poängen och det följde inte våra regler. .Att det bara blev 61 poäng berodde på att vi gjorde en bättre defensiv prestation, framför allt i andra halvlek. Starkt av tjejerna att kunna göra en så¨stark fjärde quarter, med tanke på hur det har varit och att hålla nerverna i styr och våga spela för segern. Kul med en vinst, säger coach Jesper Sundberg.  
  
SBBK har nu två vinster och nio förluster, medan Högsbo har tre vinster och åtta förluster. Dyrbar förlust då det fortfarande fattas tre vinster för att nå upp till Eos på den sista slutspelsplatsen. De har sex vinster.   
 
I korthet: 
 
SBBK startade med Chanelle, Matilda, Ida, Kristina och Tilde.  
 
 
Tilde tackade för förtroendet och gjorde de första två poängen för SBBK, men då hade redan Korinne Campbell gjort två för Högsbo. Ida och Matilda sköt i varsin trea, men Högsbo gick ändå till 11-7 och coach Sundberg tog time-out efter 2.49. Vid 10-15 och fem minuter kvar hade SBBK redan lagfoul. Därifrån och till slutet av q1 var det missade avslut i parti och minut. Lagen gjorde bara fyra poäng var och sex av poängen kom dessutom från straffkastllnjen. Högsbo vann den första perioden med 19-14  SBBK sköt 20 %. 
 
Missarna fortsatte i inledningen av q2, men det var en hemmaspelare som fick igång produktionen efter 1.53.   
Ellen startade den andra perioden på bästa sätt, med en trea först och därefter en steal och två nya poäng och lika på 19. Korinne Campbell var svår att stoppa för hemmaspelarna och hon blev först över 10 poäng. Fem raka poäng från Ida Fredriksson gav Högsbo ledning med just fem, men Matilda Claesson sänkte två treor till och Ellen fortsatte med lyckade avslut och när Ida Anderasons andra trea i matchen kom betydde det 32 lika. Den första halvlekens sista poäng kom från den mest framgångsrika - Korinne Campbell, som satte sina 13:e poäng.  SBBK vann ändå q2 med 18-15. 
SBBK hade skjutit 23% mot 34 för Högsbo. SBBK hade satt sex treor, Högsbo inte en enda, men hade 33-18 i returer. 
 
Ställningen i halvtid: 34-32 för Högsbo.  
 
Matilda kvitterade när hon gjorde sina 11:e poäng och Kristina satte ett strafkast till ledning 35-34 för SBBK. Sedan bytte lagen ledning tills Elin Johansson gav Högsbo ledningen och Campbell gjorde sina 17:e poäng. Då var det 39-43, men SBBK gjorde 7-0, med hjälp av fem poäng från Ida. Lagfoul på SBBK gav Ida Fredriksson fyra straffkast, som hon satte och syster Elin avslutade q3 med en trea och då var ställningen 46-49, inför avslutningen. Bra läge att sätta den första trean och 14-15 i perioden. 
 
Kristina gjorde de första två i avslutningsperioden och Chanelle följde upp med sin första trea. Det ledde så småningom till ett 11-0 ryck och då hade även Ellen sänkt en trea. 57-49 alltså och det visade sig vara avgörandet som kommit. Båda lagen fick avsluta matchen med lagfoul och då kom det missade straffkast. Men den som definitivt sköt hem segern var kapten Claesson med sin trea, med 32 sekunder kvar. SBBK vann q4 med klara 22-12. 
SBBK jobbade upp sin skottprocent till 31, medan Högsbos gick motsatt väg och landade på 28. SBBK satte 10 trepoängare och Högsbo bara två. Men returerna vann gästerna med hela 63-45 och fick 10 poäng mer på andra chanser. 
 
Slutresultat: 
SBBK-Högsbo 68-61 
(14-19, 18-15, 14-15, 22-12)  
 
Poäng SBBK: 
Matilda Claesson 18, Ida Andersson 15, Ellen Åström 13, Chanelle Molina 8, Kristina Arsenic 8, Tilde Ahlin 4 och Anna Dahl 2. 
 
Poäng Högsbo: 
Korinne Campbell 23, Ida Fredriksson 11, Elin Fredriksson 10, Elin Johansson 10, Makolla Bakayegou 3, Hanna Halilovic 2 och Louise Noaksson 2.  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget