SBBK - Högsbo: två lag i stort behov av vinst

Lördag 4 december 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon söndag gästar Högsbo Basket Täljehallen och ställs mot ett hemmalag som liksom Högsbo är placerat i den nedre delen av tabellen. Högsbo har vunnit tre av sju matcher medan SBBK vann sin första match för säsongen mot Helsingborg BBK för ett par veckor sedan. Högsbo ligger placerat på tionde plats med samma poäng som nian Helsingborg och elvan Uppsala Basket, medan SBBK är fortsatt sist med två poäng upp till Borås Basket.

– Vi fortsätter jobba och försöker bli bättre, förbättra vissa saker, men den stora biten är mentalt, att kunna hantera situationen och kunna prestera och göra bra possessions offensivt och defensivt under press. Vi har kommit dit nu att allting blir lite svårare hela tiden för att vi har det där i bakhuvudet liksom, det är svårt, tufft. Det är samma sak med att sätta lätta närskott blir lite svårare. Så vi försöker väl på nåt sätt att ta det för vad det är, jobba på som ett lag tillsammans och göra vad vi kan för att lyckas ihop, säger SBBK:s head coach Jesper Sundberg.

I Högsbo har lagkaptenen Ida Fredrikson en central roll liksom systern Elin Fredrikson, Louise Noaksson, Elin Johansson och den amerikanska forwarden Korinne Campbell, som är ligans näst bästa returtagare med 13.6 per match. Klubben bröt nyligen kontraktet med den amerikanska guarden Tynice Martin, som trots bra statistik inte fick stanna i laget.

– Väldigt aktiva defensivt och brukar byta runt lite i hur de spelar, gör det tufft för motståndarna. Offensivt ganska tunga framåt och duktig postspelare i Elin Johansson och amerikansk stor tjej, Korinne Campbell som gör mycket nytta för dem, både i returtagning och poängmässigt. I övrigt så är de ett väldigt duktigt trepoängsskjutande lag. Jag tror att vi är i en bra sits att matcha dem, defensivt tycker jag vi matchar dem ganska bra i storlek och positionering, så jag tror vi kan förhoppningsvis göra en bra prestation defensivt, säger Sundberg om söndagens motstånd.

SBBK fick nyligen förstärkning av 193 centimeter långa Kristina Arsenic, som tillför en ny dimension med sin längd och närvaro i insideområdet. Storleken har dessutom utökats ytterligare av att Tilde Ahlin är tillbaka i laget.

– Vi spelar ju bättre, jag tycker att vi har haft några matcher med bra basket och framför allt stunder där det är bra basket. Sen har det varit stunder där det inte har varit tillräckligt bra och då har det ju tyvärr inte räckt. Men att vi har blivit bättre och att det hjälpt att få in de två, det är givet skulle jag säga. Vi kan rotera lite mer på den positionen och det ger oss lite mer size offensivt också att kunna komma in i paint lite lättare via pass och inte dribbling, säger han.

Sundberg berättar att sökandet efter ytterligare en spelare som har pågått ett tag fortsätter på samma sätt även framöver:

– Vi letar och så fort vi hittar nån vi tycker är den vi söker, då kommer vi sajna nån. Det är nånting vi försökt göra för längesen om vi ska vara helt ärliga, men det har inte funnits nån som vi tror kommer hjälpa oss vara rätt person. Och trots det är vi ganska flexibla med vad vi söker, det behöver inte vara en perfekt fit, men det måste vara nånting som hjälper oss. All tid jag och staben kan lägga på annat än att leta nya spelare i bakgrunden är ju tid vi kan lägga på att optimera de spelarna vi har på plats.

Matchen börjar klockan 16 på söndag och spelas i Täljehallen. Den kan även ses på: Södertälje Basketbollklubb - Högsbo Basket - Södertälje BBK Dam (solidsport.com) 

OBS! Med anledning av FHM:s nya riktlinjer kring krav på uppvisande av vaccinbevis för de som är 18 år och äldre i samband med sammankomster med fler än 100 personer gäller följande information:

I och med att det nya kravet startar att gälla från med 1 december, kommer Södertälje BBK fr o m hemmamatchen den 5 december att införa krav på att publik och funktionärer uppvisar giltigt Covidbevis tillsammans med id-handling, för att kunna vistas i Sporthallen i samband med ligamatch!

Du kan enkelt ladda ner ett vaccinationsbevis på: http://www.covidbevis.se 

Är du inte fullvaccinerad mot Covid-19 eller inte kan uppvisa vaccinationsbevis vid entrén kommer vi tyvärr att neka inträde. På matchdagen ber vi att ni kommer i god tid då det vid insläpp kan ta lite längre tid än vanligt, samt att ni har Covidbeviset + id-handlingar tillgängligt när det blir er tur i inträdeskassan. Vi hoppas att alla respekterar och tillämpar detta då vi alla vill fortsätta kunna se vårt favoritlag i Täljehallen.


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget