SBBK föll tungt i Nässjö

Tisdag 16 november 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Nässjö tog tredje raka segern när SBBK besegrades med klara 91-74, i en match som smålandslaget ledde nästan hela tiden. 
 
Nässjö var bättre i allt. De sköt bättre, de var starkare under korgarna och de fick ofta spela det lite snabbare spel, som de ville ha. Mycket för att SBBK-skotten missade och snabba spel efter returtagning. Det var bara i det tredje perioden som SBBK fick tag i matchen och då var på väg att hota Nässjö.   
  
Nässjö sköt grymt från trepoängslinjen i inledningen, när SBBK-försvaraet var för långt ifrån och kunde sen bygga vidare på det. Men SBBK gjorde det ändå bra som hängde med ända till slutet av q1. Jonathan Person och Martin Pahlmblad var starka kort offensivt för SBBK. 
 
Den andra blev en sorglig historia med svagt skytte och oftast passivt försvar. 
  

Som sagt, den tredje perioden var bra från SBBK:s sida, men också klart sämre skytte från Nässjö.  
 
Med  8-0 för Nässjö i upptakten av den fjärde perioden, så släcktes hoppet om en vändning. 
 
Jonathan Person och Martin Pahlmblad blev poängbäst med 16 var, men Craig Lecesne var bäst i matchen med sina 22. 
 
William Kermoury var sjuk och spelade inte - trist med tanke på hans fina insats mot Fryshuset senast. Men å andra sidan så saknar Nässjö fortfarande Keenan Gumbs.  
 
SBBK har nu sju vinster och fyra förluster, medan Nässjö har sju vinster och sex förluster. 
 
Coach Ludwig Degernäs efter förlusten: 
 
- I början av matchen sätter de några skott, men vi är ändå med, men vi orkar inte med deras fysik och de dominerar oss resten av matchen och vinner rättvist. Sista två minuterna av förstsa och hela andra gräver vi ett för stort hål, som det inte går att komma tillbaka från. GRabbarna reagerade i tredje, men det är för många poäng att ta igen mot ett starkt Nässjö. Vi måste fortsätta att jobba med vårt spel, det är en jämn liga och man kan inte tappa allt efter en sån här fight, säger coach Degernäs.   
 
För coach Degernäs, Alexander Lindqvist och Jonathan Person väntar nu landslagsläger. 
 
 
 
I korthet:
 
SBBK startade med Person, Pahlmblad, Gaddefors, Lindqvist och Radosavljevic. 
 
 
Jonathan Person sprang rakt igenom för en lay-up och bortaledning. Därefter haglade treorna från Nässjö i korgen, från fem olika spelare. SBBK:s försvar ofta alltför passivt och för långt ifrån trepoängsskyttarna. Ändå såg framför allt Jonathan Person och Martin Pahlmblad till attt SBBK ändå var i ledning vid ställningen 20-21. Då kom sex raka Nässjöpoäng innan den första perioden var över och den slutade alltså 26-21. 
 
Jordan Peltier inledde andra poängmässigt, en period som skulle bli riktigt bra från hans sida. Lazar Radosavljevic gav SBBK hopp med tre och två och Nick Griffin fyllde på med två till 28 lika. Resten blev ett skyttemässigt mörker för SBBK och defensivt var det illa. Treor, enkla lay-up och spelare som fick springa rakt igenom gjorde att Nässjö vann q2 med 26-12. Nässjö sköt 50%, medan SBBK hade 37. Nässjö hade 9/16 på treor, medan SBBK hade 3/14. Returerna ledde Nässjö med 22-14. Jordan Peltier poängbäst med 11 i paus, hos SBBK Jonathan Person 10. 
 
Ställningen i halvtid: 52-33 för Nässjö.  
 
Lazar öppnade den andra halvleken med en trea och han och Martin Pahlmblad såg till att SBBK gjorde 8-2 i upptakten och var så nära som -9, men då satte inbytte Filip Cantby en helt öppen trea för sitt Nässjö. SBBK lyckades hålla Nässjö på 13 poäng och gjorde själva 26 och hade lite häng. med tre sekunder kvar av perioden kom den första poängen i matchen från Alexander Lindqvist. Inför avslutningen hade Nässjö då 67-59. 
 
Det avgjordes direkt i upptakten av den fjärde, då Nässjö gjorde 8-0 och Galin Smith blev utfoulad. Efter det reste sig SBBK aldrig och Nässjö vann q4 med 24-15 och matchen med 91-74. Matchens sista två poäng svarade Jonathan Person för. 
SBBK sköt 40% mot 50 för Nässjö, som också hade 14/27 på treor, mot 9/29 för SBBK. Returerna vann Nässjö med klara 44-31. 
 
Slutresultat:
Nässjö-Södertälje BBK 91-74
(26-21, 26-12, 13-26, 24-15)  
 
 
Poäng SBBK: 
Jonathan Person 16, Martin Pahlmblad 16, Anton Gaddefors 13, Lazar Radosavljevic 13, Nick Griffin 9, Dino Pita 4, Galin Smith 2 och Alexander Lindqvist 1.  
 
Poäng Nässjö: 
Craig Lecesne 22, Jordan Peltier 14, Daniel Hansson 14, Dartaye Ruffin 14, Zack Charles 11, Abdou Medjedoub 8, Wes Alcegaire 5 och Filip Cantby 3. 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget