HBBK gästar Täljehallen

Tisdag 16 november 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon onsdag tar SBBK emot Helsingborg BBK i Täljehallen i lagens första möte för säsongen. HBBK spelar för andra året i rad i SBL, som nu har utökats med två lag (Östersund Basket och Borås Basket) till 14. I sin premiärsäsong i ligan slutade HBBK på sista plats, men har lyckats bättre hittills den här säsongen och ligger för närvarande på nionde plats med samma poäng som tre andra lag.

 

– Helsingborg spelar bra basket och får ut mycket av sin trupp. De spelar ett systematiskt anfallsspel där mycket kretsar kring deras insidespelare Japonica James. Ebba Pekonen kommer ifrån två matcher med finska landslaget i EM-kvalet där hon spelade mycket bra och levererade poäng, säger SBBK:s headcoach Jesper Sundberg.

 

SBBK har fått en tung inledning på säsongen och ligger sist i tabellen med sju av sju förluster. Naturligtvis har det stor betydelse att de två importerna Janice Monakana och Aliyah Jeune har lämnat laget. Men nu har klubben glädjande nog hittat en ny import i serbiskan Kristina Arsenic, som är en 193 centimeter lång forward, född 1997.

 

– Vi har alla spelare tillgängliga igen efter skade- och sjukdomsfrånvaro den senaste tiden. Under uppehållet har vi hunnit få in vårt nyförvärv från Serbien, Kristina Arsenic. Hon kommer att ge oss ett djup i spelet som vi inte haft någon tidigare, fortsätter Sundberg.

 

I SBL har det precis varit uppehåll för landslagsspel och i Sveriges trupp fanns en spelare från SBBK respektive HBBK med: Matilda Claesson och Mathilda Ågren. Hemmalaget är nu i stort behov av att vända den negativa trenden, förhoppningsvis hjälpt av nyförvärvet Arsenic.

 

Matchen spelas 19 i morgon onsdag i Täljehallen och visas även på: Södertälje Basketbollklubb - Helsingborg Basketbollklubb - Södertälje BBK Dam (solidsport.com)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget