Enkel seger mot Fryshuset

Fredag 12 november 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

SBBK hade inget större problem att vinna mot Fryshuset Basket i en match som slutade 82-55. Poängbäst blev Fryshusets Amrin El Amrani, 16, och i SBBK Alexander Lindqvist, 13. Näst poängbäst i hemmalaget blev unge William Kermoury, 12, som också bidrog med nio returer och sju assists. 

SBBK kom in bra från start och pressade motståndarna till misstag med hjälp av bra försvar. William Kermoury tillhörde startfemman och gjorde en mycket fin insats på planen. Fryshusets timeout halvvägs in i quartern hjälpte inte för att hämta ikapp underläget och quartern vanns av SBBK med 22-14. 

- Jag startade rätt bra och då får man ju confidence. Sen kom laget lite ner i tempo och jag kom ner lite i tempo, och jag var lite loj tyckte jag själv, men det var helt okej. Det är så klart jättekul när man har en coach som tror på en. Jag har fortfarande en del att jobba på, det tycker nog han med, men det är kul att jag får komma in så här och göra min grej helt enkelt, sade Kermoury om sin egen insats.

Kermoury fick fin beröm av sin coach Ludde Degernäs:

- Jättefin start av honom, det tyder på att killen vid en ung ålder är mentalt stark. Han har spelat 12 minuter de sista i snitt men inte fått så mycket skott, men idag drar han i dem och det gör mig glad. Man får inte glömma bort att han har nio returer och sju assists, så det är nånting som grabben ska ta med sig, confidence till hans framtida karriär. Men hans jobb är att fortsätta jobba hårt. Hans möjligheter han har i det här laget med spelare som Jonte, Martin och Dino som är hans position, en fantastisk miljö för en ung spelare att se och lära från de här spelarna som har vart oc fortfarande är på en hög nivå.  

Gästerna hade stora problem att göra poäng under den första delen av q2, som präglades av snabba trepoängsskott och individuella prestationer. SBBK spelade med tålamod och utökade successivt poängskillnaden som i halvtid var 40-25. 

- Jag är glad över segern, jag tycker att jag såg saker som faktiskt vi kan bygga på till framtiden idag. Jag tycker vi har bra fart stundtals, jag tycker vi försöker springa golvet, jag tycker att Jonte (Person) drar upp tempot, sen kommer Nick (Griffin) och sen kommer Kermoury, för det börjar alltid med pointguardsen, sade SBBK:s headcoach Ludde Degernäs. 

Hemmalaget kom ut med förnyad energi efter halvtidsvilan och ledde snart med över 20 poäng till följd av stabilt skytte och aggressivt försvar. Under några minuter mot slutet av matchen hämtade Fryshuset ikapp några poäng, men en timeout från coach Ludde Degernäs var det som behövdes för att komma till rätta med svackan.

- Defensivt tycker jag att vi stundtals står ganska bra på golvet, att vi roterar relativt bra idag och det är en sak som jag tycker vi ska ta med oss. De frågade mig: ”Är det en dag på jobbet?”. Det är inte en dag på jobbet, man ska jobba hårt och bli bättre, man ska inte bara gå hit och ställa in skorna. Det är väl de sakerna som jag alltid försöker visa, jag kunde ju ha suttit ner när man leder med 25. Men viktigt att vi alla känner att vi fortsätter jobba hårt, att vi bryr oss om våra regler. Det vet jag att grabbarna gör, men det måste vi göra om vi ska bli ett topplag, det spelar ingen roll vilka som står på andra sidan, sade Degernäs.

SBBK - Fryshuset Basket 82-55

(22-14), (18-11), (24-15), (18-15)

Poäng i SBBK: Alexander Lindqvist 13, William Kermoury 12, Galin Smith 11, Martin Pahlmblad 10, Anton Gaddefors 10, Nick Griffin 8, Uros Cigoja 7, Dino Pita 5, Lazar Radosavljevic 4, Jonathan Person 2

Poäng i Fryshuset: Amin El Amrani 16, Basem Abdulkader 14, Rami Ghanem 8, Brook Hailu 7, Kenneth Simms 4, Pars Erenköy, Nemanja Kutic 2


 

Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget