SBBK vann mot Köping

Tisdag 2 november 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
SBBK slog Köping med 95-83 efter en stark inledning och kunde sedan hålla undan, även om det blev lite spännande till slut. 
 
Segern gör att sviten med tre raka förluster nu är bruten. 
 
SBBK var utan Anton Gaddefors och Uros Cigoja, medan Köping var utan Jordan Giles, Hampus Åhlin och Simon Klaasma.  
 
Det var ett laddat SBBK som tog kommandot direkt och fick Köping att lämna sju turn-over i den första perioden. 
 
Under fortsättningen av matchen var det lite upp och ner för SBBK, men Lazar Radosavljevic fick med sig en dubbel dubbel med 20 poäng och 11 returer, men poängmässigt fick han se sig slagen av Köpings Liam O'Reilly, som gjorde 21. Lazar är nu väldigt viktig för SBBK. 
 
Dino Pita fick chansen från start och tackade för förtroendet med att göra en riktigt bra insats både offensivt och defensivt.  
 
De båda importerna fick med sig dubbla siffror, med 12 poäng för Nick Griffin och 11 för Galin Smith. 
 
Alex sköt i ett skott från halva plan och gick ut med ett smajl.  
 
SBBK lyckades för det mesta bra med att hejda Dominic Robb, men hade det svårare med Liam O'Reilly och Tope Arikawe under den andra halvleken. 
 
Efter kvällens seger har SBBK fem vinster och tre förluster, medan Köping nu har två vinster och fem förluster. 
 
Coach Ludwig Degernäs efter matchen: 
 
- Jag är glad att vi vann igen, efter tre raka förluster är det extra skönt. Det var en fin reaktion i början av matchen, vi kommer ut med hög intensitet och energi och vinner det första med 29-17. Vi skulle vara aggresiva offensivt och inte vara softa i början. Under resten av matchen är det för mycket upp och ner, men i första och tredje står vi bra, det är jag nöjd med. Vi följer game-plan under stora delar av matchen, det är jag också nöjd med. Många presterar idag och det är mycket poäng på många och det behöver vi. Dino Pita var fantastisk idag, han läser spelet både offensivt och defensivt och så får vi inte glömma Lazars start, säger Degernäs.   
 
I korthet:  
 
Dino Pita fick nu alltså chansen från start tillsammans med Jonathan Person, Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist och Lazar Radosavljevic. 
 
 
Stark start av SBBK, med mer aktivt försvar och med Lazar Radosavljevic som gjorde de sju första poängen. Köping kastade bort bollar i parti och minut och SBBK gick till 19-7.  Köping fick lite ordning på sitt offensiva spel i fick treor från Niklas Larsson och Liam O'Reilly, men för SBBK svarade Alex och Nick Griffin med detsamma. Q1 avslutades av Tope Arekawe till 29-17. SBBK sköt 56% mot 40 för Köping. 
 
Försvarsspelet inte lika framgångsrikt och Galin Smith fick sin tredje foul redan efter 1.46. Domminic Robb serverades för två öppna treor, innan han fick sin tredje foul och blev bänkad. Men även Alex fick sin tredje foul och Köping var så nära som -4. SBBK hade lagfoul med drygt sex minuter kvar av perioden och hade problem med Tope Arikawe under egen korg. Periodens höjdare var Dino Pitas maskerade passning till Lazar, som gav 2+1 och lite andrum för SBBK. Det blev också Dino som avslutade halvleken med en egen attack - bollen i och även bonuskastet. Det räddade siffrorna i q2, som skrev 22-25. SBBK sköt 48% mot 39. Returerna var 20 lika. Lazar var poängbäst med sina 17 poäng. 
I paus sa Alexander Lindqvist att "Vi får mycket av det vi vill ha offensivt, men 25 insläppta är alldeles för dåligt"

Ställningen i halvtid: 51-42 för SBBK  
 
Ernests Kalve inledde den andra halvleken med två poäng och strax därpå kom hans 12:e poäng, via en trea och ställningen 53-49. Med drygt 5 minuter kvar fick Griffin sin fjärde foul. Liam O'Reilly var nu het och sköt i en lång lång trea och det kunde ha varit dagens skott, men Alex sköt i en trea från halva planen precis före slutet. SBBK vann q3 med 23-17 och hade 74-59 inför avslutningen. 
 
Dino sköt i ett straffkast för en tekniskt foul och följde upp med en trea och då såg det väldigt bra ut med 78-59, men Liam O'Reilly var inte färdig med det han skulle göra. Galin Smith gjorde 2+1 och fick i den sekvansen Robb utfoulad, men det blev Smith och strax därpå. Med fem minuter kvar tog Lazar sin 10:e retur och hans dubbel dubbel var ett faktum. Men Köping var på jakt och kom till 86-79, men då blev O'Reilly utfoulad och stannade på 21 poäng. Köping försökte och vann q4 med 24-21, men en trea från Martin Pahlmblad och två poäng från Alex, till 92-79 stängde matchen. 
SBBK sköt 50% mot 40, men Köping satte 12 treor mot 10. Returerna vann Köping med 40-39. 
 
Slutresultat:
Södertälje BBK-Köping Stars 95-83. 
(29-17, 22-25, 23-17, 21-24)  
 
Poäng SBBK: 
Lazar Radosavljevic 20, Dino Pita 19, Alexander Lindqvist 17, Nick Griffin 12, Galin Smith 11, Martin Pahlmblad 9 och Jonathan Person 7.  
 
Poäng Köping: 
Liam O'Reilly 21, Tope Arikawe 15, Ernests Kalve 12, Dominic Robb 11, Niklas Larsson 7, Tim Carlsten 7, Erik Flood 6 och Kevin Peterson 4.  
  
  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget