SBBK föll mot Luleå

Fredag 29 oktober 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Luleå slog SBBK med 93-88 i en match som verkade avgjord redan i halvtid, men där SBBK kom tillbaka och hade chansen att vända. 
  
SBBK kom till spel utan Anton Gaddefors som är sjuk. 
 
Matchen började illa för SBBK och försvarsspelet i den första halvleken fanns inte där, vilket 55 insläppta poäng i halvtid också tydligt visar. Oerhört många öppna treor för luleåspelare att tacksamt skjuta i. Dessutom såg det alltför lätt ut när spelare bara sprang rakt igenom.    
 
Alexander Lindqvist var SBBK:s största offensivaa hot då och matchen igenom och han blev också poängbäst med sina 29 poäng. Han hade 5/6 på treor och satte alla åtta straffkasten. Bäst i Luleå var Adam Rönnqvist med 23.

När Lazar Radosavljevic kom igång i den andra halvleken, så hade SBBK fler hot och luleåförsvaret såg inte alls solitt ut bitvis.  
   
Sett över hela matchen var Luleås seger rättvisande, men SBBK får ta med sig avslutningen, då man tog sin in i matchen och hotade rejält, trots att kapten Pahlmblad satt på bänken. 
 
Segern betydde att Luleås svit med fyra raka förluster bröts, men också att SBBK nu har tre raka förluster. 
 
Coach Ludwig Degernäs efter matchen:  
 
- Vi är för dåliga i försvar i första. Vi tappar i lagförsvaret igen och de får göra lite som de vill och det är nåt vi måste jobba på, för det är försvaret som ska göra det, om man vill vara med i toppen. Cred till Luleå som kom ut laddade, men vi gav dem för många enkla. Alexander Lindqvist gjorde en jättefin match och studsade tillbaka efter norrköpingsmatchen. Credit till grabbarna som jobbar hela matchen och aldrig ger upp, det är viktigt att ta med sig i framtiden. Nu gäller det att vara professionell och fokusera och vara redo för matchen mot Köping på tisdag, säger coach Degernäs. 
 
I korthet:   
 
 SBBK startade med Person, Pahlmblad, Cigoja, Lindqvist och Radosavljevic.  
 

Luleå gick till 10-3 efter slarvigt SBBK-spel.och coach Degernäs valde att kalla till time-out. Då hade Luleå ett 8-0 run, som blev 11-0 direkt efter. Lite bättre offensiv efter time-out, men fortsatt svagt i försvaret och priset blev högt att betala - luleåtreor. De fem sista poängen i q1 blev också Luleås och hemmaleget hade ledningen med 33-23. Alexander Lindqvist hade gjort 10 poäng. Noterbart - många offensiva foul för SBBK-spelare. 

I upptakten av andra fick Lazar Radosavljevic sin tredje foul, men Galin Smith dunkade i de första poängen i q2. Nick Griffin kom in och sänkte en trea, men SBBK:s försvar var fortfarande svagt och det ledde till många fria treor från luleåhänder. Precis som i den första perioden, var det många bortsvarvade bollar i anfall och Luleå vann perioden med 22-18. Alex poängbäst i SBBK med 12, Adam Rönnqvist hade 13 för Luleå. 
Luleå sköt 61% mot 48 och satte nio trepoängare mot sex för SBBK, som dock hade 17-11 i returer. 
 
Alex var missnöjd i TV-intervju i paus: 
"Vi känns frustrerade, vi måste fokusera om och göra en bättre halvlek. Vi slarvar bort för många bollar, pinsamt"
 
Ställningen i halvtid: 55-41 för Luleå  
 

De'Riante Jenkins gav Luleå den perfekta starten, när han sköt i en trea direkt. Många enkla avslut för Luleå och som mest ledning med 21 poäng. Lazar som varit blek dittills kom nu igång och med det också SBBK. Men Luleå vann ändå q3, efter att Jonathan Arvidsson skjutit i en avslutande trea. Luleå ledde med 80-64 inför avslutningen. 
 
Jenkins inledde fjärde precis som han inledde treje - med en trea, efter att Andrew Smith tagit en offensiv retur. Men Alex pumpade i två raka treor och jakten var igång. Luleås skytte mankerade och Radosavljevic fortsatte att hota och Galin Smith tryckte i två raka returer och strax därpå var skillnaden bara fyra poäng. Men 2+1 från Adam Rönnqvist blev en räddning för ett då skakat Luleå, som därefter kunde hålla undan. 
Luleå tappade till 47%, medan SBBK höjde sig till 48, men Luleå hade 13 treor mot 11. SBBK hade 37-29 i returer, men 17 turn-over mot 14. 
 
Slutresultat: 
BC Luleå-Södertälje BBK 93-88 
(33-23, 22-18, 25-23, 13-24)  
 
 
Poäng SBBK: 
Alexander Lindqvist 29, Galin Smith 13, Lazar Radosavljevic 12, Jonathan Person 11, Nick Griffin 8, Martin Pahlmblad 7, Dino Pita 7 och Uros Cigoja 1.  
 
Poäng Luleå: 
Adam Rönnqvist 23, Bryce Douvier 20, Tavarius Shine 16, De'Riante Jenkins 15, Andrew Smith 9, Alexander Yemane 6 och Jonathan Arvidsson 4.  
  
  
   

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget