SBBK utklassat i Norrköping

Måndag 25 oktober 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Norrköping Dolphins slog Södertälje med 110-82i en match som avgjordes redan i den andra perioden som Dolphins vann med 28-11. 
 
Det försvar som SBBK spelar när man är som bäst, fanns inte där ikväll, vilket också sifrrorna visar. 110 poäng bakåt är inte SBBK-kvalité.   
 
Precis som i den senaste matchen mot Jämtland, blev det en svängig första period,där Lazar Radosavljevic.  kom in från bänken och tog SBBK in i matchen.  
 
Men i den andra perioden kom alltså raset, när Dolphins gjorde 16-2 och SBBK:s försvar var helt vilset och perioden slutade 28-11. 
 
Kapten Pahlmblad öppnade den andra halvleken starkt och försökte få med sig sin lagkompisar, men det var för många som inte kunde göra sig själva rättvisa denna kväll. 
 
Importspelarna Galin Smith och Nick Griffin matchades sparsamt och var inte alls vassa när de spelade. 
 
SBBK ville kontrollera tempot och det blev inte så, utan Dolphins snurrade runt och var bättre i allt, helt enkelt. Det såg ut som om coach Mikko Riipinen kunde kasta in vem som helst, med lyckat resultat denna kväll. 
 
Planens främste poängplockare fanns i alla fal hos SBBK, Lazar Radosavljevic gjorde 26 poäng och med sina 10 returer svarade han för en dubbel dubbel.  
                                                                                                                                                                                  
Coach Ludwig Degernäs efter matchen:  
 
- Norrköping var bättre än oss, så enkelt är det. Terins och Dawit var bra i början och vi kommer fel. Jag får ta på mig en stor del av vår insats, jag lyckades inte förbereda grabbarna ordentligt. Vi kom tillbaka bra efter en time-out och Lazar gör en jättematch idag, men i slutet av andra så punkterar de matchen. Vi som lag presterar inte tillräckligt bra och vem är det som ansvarar - jag och jag gjorde inte tillräckligt för att hjälpa. Nu blir det viktigt att gå vidare, vi har förlorat mot två topplag och måste träna på vårt lagspel, offesivt och defensivt. Jag känner mig trygg i att den här gruppen kommer att jobba hårt för det, säger Degernäs. 
 
 
 
I korthet:  
 
SBBK startade med Person, Griffin, Lindqvist, Gaddefors och Smith.  
 
 
Jonathan Person gjorde matchens två första poäng, efter att SBBK tagit tre offensiva returer. Efter det var det en period med Dolphins-dominans och Felix Terins var snabbt uppe i 10 poäng, efter att Nick Griffin inte hängt med i försvaret. Dolphins gick ifrån till 19-8, men Lazar Radosavljevic kom in från bänken och levererade direkt - nio poäng på kort tid från honom och matchen var jämn, ja SBBK hade faktiskt ledningen med 22-21, efter en väldigt stark period. Men Dolphins hade mer och Nathan rDawit gav sitt lag ledningen på nytt och q1 avslutades med att Mitchell Smith sänkte Dolphins femte trea till ledning 28-27. 
 
Jackson Rowe inledde med 2+1 för Dolphins, men Dino Pita gjorde två, innan det rasade totalt för SBBK. Dolphins gjorde 14-0 och allt verkade gå i och SBBK:s försvar hittade inte rätt alls. Coach Degernäs hade tagit time-out när Dolphins hade gjort 10-2 i perioden, men det hjälpte alltså föga. Anton Gaddefors hade fått sin tredje foul redan efter 1.14. Lazar och Dino var länge ensamma om att göra poäng för SBBK, men till slut bidrog Uros Cigoja med en trea. Dolphins vann q2 med 28-11 och hade skjutit i 10 stycken treor, mot tre för SBBK. 
- Pinsamt dåligt, sa Jonathan Person i TV-sändningen i paus om lagets insats. Vi fick dem att se ut som superstjärnor allihop. 
 
Ställningen i halvtid: 56-38 för Dolphins 
 
Martin Pahlmblad gjorde andra halvlekens första två poäng och Martin svarade för SBBK:s första åtta poäng i den här perioden, men Dolphins gav inte motståndarna chansen att närma sig, utan fortsatte att spela bra. Q3 blev i alla fall en uppryckning för SBBK, eftersom Dolphins "bara" vann den med 26-23 och hade 82-61 inför avslutningen. 
 
Brandon Tabb bombade i två raka treor och Dolphins gjorde 12-0 för att definitivt säkra vinsten. Resten blev en formalitet och Martin Pahlmblad blev utfoulad, vilket William Kermoury redan blivit. Dolphins unge talang Jacob Hadi fick avsluta med matchens fyra sista poäng och Dolphins vann Q4 med 28-21 och matchen med 110-82. 
Dolphins sköt 46% mot 42 för SBBK, men hade också 15 stycken satta treor mot nio.   
 
Slutresultat:
Norrköping Dolphins-SBBK 110-82
(28-27, 28-11, 26-23, 28-21)  
 
 
Poäng SBBK: 
Lazar Radosavljevic 26, Dino Pita 14, Martin Pahlmblad 13, Jonathan Person 7, Alexander Lindqvist 7, Galin Smith 6, Uros Cigoja 5, William Kermoury 2 och Nick Griffin 2. 
 
Poäng Dolphins: 
Nathan Dawit 20, Felix Terins 19, Brandon Tabb 17, Jackson Rowe 14, Elias Desport 10, LaDarien Griffin 7, Mitchell Smith 6, Hugo Bergström 6, David Jolinder 5, Jacob Hadi 4 och Tim Schüberg 2.  

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget