Ida Andersson tillbaka i SBBK

Onsdag 1 september 2021

  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Barry University
    Foto: Barry University

Södertäljefostrade Ida Andersson återvänder efter flera år utomlands. Den nu 25-åriga guarden har en bakgrund som ungdomsspelare i SBBK och även en säsong i seniorlaget 2014-2015. Hon har dessutom representerat ungdomslandslaget vid flera tillfällen.   

– Hon var iväg fyra år på college, jag tror det var två år i division 1 och två år i division 2, sen var hon i Spanien och spelade efter det. Nu så har vi lyckats rekrytera tillbaka henne till Södertälje vilket är fantastiskt skoj med tanke på att vi vill gärna ha södertäljeforstrade spelare i vår trupp. Det ska bli kul nu när hon har varit iväg ett antal år och se vad hon kan bidra med i Södertälje nu, säger SBBK:s head coach Jesper Sundberg och fortsätter:  

– Det är kul för alla: tränare i klubben som har varit här i flera år och jobbat med henne när hon var yngre, södertäljekopplingen och alla positiva mervärden att sajna en spelare som Ida utöver hennes basketmässiga kompetens. Ida är en duktig skytt och kan se till att vi kan höja tempot på matcherna och få upp mycket skott utifrån alternativt öppna upp ytorna och attackera bakom.  

 

Tidigare klubbar: SBBK, Stetson University, Barry University, Leganes

 

Klara spelare inför kommande säsong:

Ida Andersson

Edessa Noyan

Anna Dahl

Matilda Claesson

Ellen Åström 

Janice Monakana

Linnea Rosendal 

Aliyah Jeune

Chanelle Molina

Emilia Englund (lyfts upp från utvecklingslaget)

Josefine Enander (lyfts upp från utvecklingslaget)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget