Jesper Sundberg ny head coach för SBBK:s damlag

Torsdag 15 juli 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Det blir Jesper Sundberg som kommer leda SBBK:s damlag kommande säsong. Sundberg har skrivit på ett kontrakt på två plus ett år med SBBK.

– Jesper har helt rätt profil för vår damsatsning, säger SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall.

 

31:åriga Jesper Sundberg är ett välkänt ansikte i basketsverige. I över 10 år verkade han i olika roller på elitsidan i Norrköping Dolphins, varav de sista fyra åren som head coach för Dolphins damlag i SBL. De senaste tre säsongerna har han dock varit head coach för Leicester Riders damlag i den brittiska högsta ligan.

 

– Jag hade tre väldigt bra säsonger i England, men kände mig klar med England. Då dök det här upp och det kändes väldigt intressant. Dels för Södertäljes ambitioner både i SBL och att på sikt ta laget ut i Europa. Men sen också för de sportsliga förutsättningarna i SBBK. Det är en klubb som ger de bästa förutsättningarna för mig som coach att kunna göra ett bra jobb, säger Jesper Sundberg.

 

SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall tycker Jesper Sundberg har helt rätt profil för SBBK:s fortsatta damsatsning.

 

– Vi är jättenöjda och glada att vi så snabbt kunde få till den här lösningen med Jesper. Han har väldigt bra referenser från alla vi har pratat med. Vi ser också det viktigt att det är en långsiktig plan med två plus ett år, det är så vi vill jobba, säger Johan Strömwall.

 

Läs även: Förändringar i staben kring SBBK:s damlag 


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget