Dino Pita klar för sin elfte säsong med SBBK:s herrlag

Söndag 11 juli 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

336 matcher har Dino Pita gjort i högsta serien för SBBK - och fler kommer det att bli. Nu är det klart att han även kommande säsong kommer spela i SBBK-linnet.

 

Dino Pita är fostrad i SBBK och gjorde säsongen 2006/2007, då som 17-åring, debut i högsta serien för SBBK. Han har vid ett flertal tillfällen lämnat SBBK för spel utomlands och har spelat i Belgien, Polen, Rumänien och Litauen. I Sverige har det dock alltid varit SBBK som gällt. Förra säsongen var hans tionde säsong i SBL med SBBK, då snittade han 12 poäng och 2,5 assist på drygt 24 minuters speltid per match.

 

– Jag har spelat i SBBK ända sedan jag var sju år gammal och har aldrig haft några som helst tankar på att spela i någon annan svensk klubb. Jag har varit lojal mot klubben och kommer fortsätta vara det så länge jag spelar basket. Därför kändes det helt självklart från min sida att spela minst ett år till i SBBK. SBBK betyder väldigt mycket för mig och har inte bara format mig till den basketspelare jag är idag utan också mig som person, vilket jag är stolt över, säger Dino Pita.

 

Hur ser du på kommande säsong?

 

– Målet med säsongen är att gå för guldet och jag kommer göra det jag kan för att laget ska uppfylla det, säger Dino Pita.

 

SBBK:s coach Ludwig Degernäs är väldigt glad att kunna behålla en riktig kulturbärare och SBBK:are som Dino Pita.

 

– Med Dinos rutin och vinnarskalle får vi behålla en spelare som kommer göra allt för att vinna matcher för SBBK, säger Ludwig Degernäs.

 

Dino Pita

Längd: 192 cm

Position: Guard
Ålder: 32 år (1988)
Landskamper: 76 (54 seniorlandskamper)

Moderklubb: Södertälje Basketbollklubb

Matcher i SBL: 336 (alla med SBBK)

 

Klara spelare inför kommande säsong:

Dino Pita 

Lazar Radosavljevic
Martin Pahlmblad
William Kermoury 


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget