Anna Dahl klar för en ny säsong

Torsdag 1 juli 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

SBBK:s damlag fortsätter att bygga truppen inför kommande säsong. Nu är det klart att Anna Dahl även kommande säsong kommer spela i SBBK-linnet.

 

Anna Dahl som ursprungligen är från Västervik, var med och tog upp Wetterbygden Sparks i SBL dam. Hon spelade sedan två säsonger med Wetterbygden Sparks i SBL innan hon förra säsongen bytte Småland mot Södertälje. I sin första säsong i SBBK-linnet snittade hon 3.9 poäng och 4.6 returer per match.

 

– Anna är en ung spelare som gjorde en bra förra säsong och som vi tror har stor utvecklingspotential. Hon har fina egenskaper både på och utanför planen och är en viktig del i vårt lagbygge inför kommande säsong, säger SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall.

 

Anna Dahl säger sjäv att hon trivs väldigt bra i SBBK och tror att SBBK kommer att överraska många kommande säsong.

 

 Förra säsongen var tuff på många sätt i och med pandemin, men jag tycker att vi som lag tacklade det bra. Jag tycker vi avslutar säsongen riktigt starkt och hoppas på att vi kommer kunna bygga vidare på det. Jag tycker själv att jag utvecklades mycket under förra året och ser fram emot en till säsong i SBBK. Det var ett stort steg för mig att lämna min förra klubb men jag är glad att jag kom till Södertälje, jag har trivts väldigt bra här. Jag kommer fortsätta jobba hårt för att växa in i en större roll och hjälpa laget på alla sätt jag kan. Jag känner stor tillit till laget och klubben och tror att vi kommer fortsätta att överraska många, säger Anna Dahl.

 

Anna Dahl

 

Längd: 192 cm
Position: Forward/center
Ålder: 23 (1998)
Landskamper: 45(U)

Moderklubb: Västervik Idrottsförening

Matcher i SBL: 60


Rikard Aspegren

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget