Mötesplats Södertälje ska ge en meningsfull aktiv fritid för unga under sommarlovet

Onsdag 9 juni 2021

Under sex veckor i sommar, i åtta olika stadsdelar i Södertälje, kommer flera organisationer under ledning av SBBK att samverka för att skapa trygga och attraktiva mötesplatser för barn och ungdomar, med rörelse och fysisk aktivitet i fokus. Allt kostnadsfritt för deltagarna.

 

 – Det finns många positiva krafter i Södertälje och nu gör vi en gemensam satsning tillsammans. Det är en långsiktig satsning, som i år är viktigare än någonsin eftersom många barn och unga har varit tvungna att avstå från sina föreningsaktiviteter under året på grund av corona, säger Alexander Wikner som är projektledare för Mötesplats Södertälje, till vardags barn och ungdomsansvarig i Södertälje Basketbollklubb.

 

– Behovet att sysselsätta och aktivera ungdomar i kommunen är stort, inte minst under sommaren. Vi vill visa att vi finns för ungdomarna och möta dem där de är, säger Lenore Johansson som ansvarar för Telgekoncernens sponsring.

 

Vecka 24 – 29, måndag-fredag, kommer det att arrangeras mötesplatser med fysiska aktiviteter på platser där ungdomar redan befinner sig. Platserna kommer vara olika varje dag och rotera på totalt åtta olika platser i Södertälje. Det kommer arrangeras både idrottsaktivitet och andra sociala aktiviteter tillsammans med fritidsgårdarna i Södertälje – allt kostnadsfritt för deltagarna.

 

 – Vi tar helt enkelt idrotten till ungdomarna. Men det är egentligen inte idrotten som är i fokus utan det är mer ett verktyg för det sociala och skapa ett starkt och positivt samhälle. Vi har satsat mycket på att ha trygga ledare på plats som ska kunna se till att mötesplatsen blir så välkomnade som möjligt, säger Alexander Wikner.

 

Ledare på plats kommer dels vara utbildade feriearbetare, äldre ungdomar som själva är från Södertälje, dels äldre vuxna från de samverkande organisationerna.

 

Under våren har det genomförts intervjuer med barn och ungdomar från olika delar av Södertälje för att ungdomarna själva ska få vara med och påverka utformningen av upplägget för Mötesplats Södertälje.

 

Bakom initiativet står Södertälje kommun, Södertälje Basketbollklubb, Telgekoncernen och Södertälje City. Dessutom är Ung Fritid, Feriepraktiken, Näringslivsavdelningen, Södertälje Futsal Club, IUG och Jam dansstudio alla aktiva samverkanspartners i Mötesplats Södertälje. Alla organisationer i satsningen har samma målsättning - att bidra till ökad rörelse, meningsfull fritid samt trygga och attraktiva mötesplatser för barn och ungdomar i Södertälje.

 

På sbbk.se/motesplatssodertalje kommer aktuell information att finnas. Dessutom kan du följa allt inför och under sommaren på Mötesplats Södertäljes Instagram - https://www.instagram.com/motesplatssodertalje/.   

 

Kontakt:

Alexander Wikner
Projektledare Mötesplats Södertälje
motesplatssodertalje@sbbk.se alt. +46 70 274 11 37


Rikard Aspegren

 

Relaterade nyheter

 • Årets SBBK:are 2021; Andjelko Ilic

  Skrivet 2021-10-05

  Sedan klubbens 10-årsjubileum 1978 har Årets SBBK:are delats ut till någon (eller några) personer som har gjort stora och viktiga insatser för SBBK.

  Läs mer
 • Lugnt Årsmöte i SBBK

  Skrivet 2021-09-29

  Under tisdagskvällen hölls SBBK:s årsmöte i Täljehallen, inför runt 30-talet medlemmar. Ordförande för mötet var Boel Godner, som med van hand lotsade mötet genom agendan.

  Läs mer
 • Fler bilder

  SBBK-golfen

  Skrivet 2021-09-08

  Årets SBBK-golf gick av stapeln på Kallfors golfbana i fredags. Som tidigare år var deltagarantalet cirka 30 spelare och det sammanfattade betyget från dem blev väldigt gott.

  Läs mer
SBBK