Månadens ledare april: Tina Hagelin

Onsdag 26 maj 2021

SBBK är en totalklubb med en stark elitsida men även med en stor och bred barn- och ungdomsverksamhet. Det hade inte varit möjligt utan kompetenta och engagerade ledare. För att uppmärksamma dessa fantastiska individer utser vi varje månad en månadens ledare. Månadens ledare i april är Tina Hagelin som coachar SBBK Lions F/P08-09

Hur känns det att ha blivit månandens ledare?

– Det känns verkligen stort och jättekul. Vad glad jag blir! Jag vill såklart också lyfta fram min assisterande coach Johan Pajuluoma, vi är ett bra team och kompletterar varandras kunskaper och erfarenheter på ett mycket bra sätt. Och roligt är det, säger Tina Hagelin.

Hur kommer dig sig att du är ledare i SBBK? 

 – Efter några års basketuppehåll var jag tillbaka i hallen, nu som förälder, vilket var jättekul. Efter ett tag klev jag på som coach för Järna Lions, det var dags att damma av coachpipan från Bollstanäs Basket och köra järnet igen, väldigt nice. 

Vad är det bästa med att vara ledare?

 – Jag måste nog säga att det är helheten; att planera och vara uppfinningsrik med nya övningar och utmaningar. Spelaren ska känna att det var en tuff och utmanande träning/match, men så pass kul att hen vill tillbaka och träna mer. Att uppnå våra mål är ett kvitto på att vi har fokuserat och utvecklats till att bli bättre spelare/ledare.

Vad ser du som viktigast i din egen roll som ledare?

– Som coach vill jag att mina spelare ska känna att de växer som basketspelare. Som ledare hoppas jag att de tar med sig erfarenheten från sporten, men också kamratskapet i laget. Trivs vi? Har vi kul? Glöm inte lekfullheten i spelet. 

 Om du skulle ge några tips till någon som är ny som ledare vilka skulle det vara? 

– Tänk på vilka du själv har som förebilder och just varför de är/var så bra ledare för dig. Jag tänker ofta tillbaka på Solveig som var min tränare i balett för hennes musikalitet och noggrannhet i våra danssteg, eller min judotränare Douglas för hans sociala och tekniska kunskapsbredd för alla åldrar och nivåer -om du så var nybörjare eller senior. Och så min basketcoach Micke som visade in mig i bollsportens värld med basketgrunder och teknik. Han lärde mig att träna hårt, öka mitt självförtroende och vara tuff på plan - du kan nå dina mål om du bara krigar på lite till.

Om du skulle vilja ge något tips till en spelare som vill bli en riktigt bra basketspelare, vad skulle det vara?

– Var öppen för andra sporters teknik, balans och mentala styrka. Du kan ALLTID utvecklas som idrottare och person. Kriga på lite till så når du dina mål! 

Hur ser du på SBBK som klubb?
 

– Det känns som att klubben växer! Det finns en god bredd som man på ett genomtänkt sätt bygger på med fint ledarstöd och aktiviteter. Det känns trist att säsongen redan är över. Men det är ett gott tecken – det betyder att du trivs i din roll som ledare!

Motivering Månadens ledare april 2021:

 

Månadens ledare i SBBK april 2021 är Tina Hagelin!
 
Tina coachar idag SBBK Lions FP08-09 och gör sin tredje säsong tillsammans med laget.
 
I Tinas personlighet och ledarskap är det tydligt att glädje och en positiv attityd alltid står i centrum.
Vi upplever Tina som inkluderande och att hon verkar och organiserar för att alla ska kunna vara med utifrån sin nivå.
Tina söker aktivt efter nya spelare till laget, som är ett mixlag och består av både tjejer och killar.
 
Tina har under sina år som tränare deltagit aktivt i SBBK:s utvecklingsverksamhet med nyfikenhet och ett öppet sinne för lärande.
 
Stort grattis och tack för ditt engagemang Tina!

Tidigare månadens ledare:

Månadens ledare november: Mikael Wahlstedt 

Månadens ledare december: Teresa Garheden
Månadens ledare januari: Pierre Söderman
Månadens ledare februari: Melena Dergham

Månadens ledare mars: Roger Bou Faical


Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

Breddverksamheten