Ny hemmaförlust och 2-0 till Norrköping

Måndag 24 maj 2021

 • Foto: Martin Jonsson Tibblin
  Foto: Martin Jonsson Tibblin
 • Foto: Martin Jonsson Tibblin
  Foto: Martin Jonsson Tibblin
 • Foto: Martin Jonsson Tibblin
  Foto: Martin Jonsson Tibblin
 • Foto: Martin Jonsson Tibblin
  Foto: Martin Jonsson Tibblin

Det blev en jämn och underhållande andra SM-finalmatch mellan SBBK och Norrköping Dolphins, men under den sista quartern lyckades gästerna överta kontrollen och vinna med 65-75. Poängbäst blev Viktor Gaddefors, 25, och i Norrköping Terry Larrier, 17. Norrköping leder därmed serien med 2-0 inför kommande två matcher i Stadium Arena, den första på torsdag klockan 20.04. 

 

 

– Det är en omställning från alla andra serier, än så länge, när det har varit hemmaplansfördel. Så att det är nånting för oss att ställa om. Den här matchen gör vi många, många saker mycket bättre än den första matchen. Men återigen en lite för stor dipp när vi inte får bollen i korgen, jag tror det är andra perioden och därför hamnar vi på 65 poäng istället för, jag tycker vi borde göra 80 poäng på hemmaplan. Håller dem på 75 poäng ändå, kanske borde ha varit 70, då hade vi haft en bättre chans att vinna. Jag har inga jättebra direkta analyser än, sade Anton Gaddefors, som blev poängbäst i laget efter sin bror med 16 (samt sju returer, fyra assists, en steal och två blockar). 

 

Matchen inleddes i högt tempo och det dröjde innan poängproduktionen kom igång för båda lagen. Lazar Radosavljevic var med sina tio poäng i q1 bidragande till att hemmalaget ett tag var uppe i en sexpoängsledning, som gästerna hade minskat till två inför den andra quartern. Dino Pita spelade trots sin stukning totalt 20 minuter. 

 

– Det verkar helt okej, han bet ihop och körde och det visar ju Dinos karaktär, han klagar inte, han kör. Eller, jag vet inte vilken smärta han har, det får du fråga honom. Och ingen av spelarna har några ursäkter, om de har ont eller är trötta, sade SBBK:s headcoach Ludde Degernäs. 

 

Norrköping täppte till försvaret och tvingade SBBK till obekväma skott, samtidigt som den offensiva rytmen infann sig. Snart hade även Larrier gjort tio poäng och efter 0-11 var ställningen 21-30. Hampus Åhlin gjorde en riktigt fin insats i Tyler Flacks frånvaro och bidrog med bland annat elva poäng och en stark försvarsinsats. 7-20 i q2 innebar att bortalaget ledde med elva poäng i halvtid. 

 

– Det är självklart man är besviken efter förlusten, det är självklart man går in för varje match och vinna. Sen så tycker jag att det är en annan match i dag. Jag tycker ändå att första matchen - vi är inte med. I dag tycker jag att vi börjar bra, grabbarna visar jättefin energi. Sen tappar vi andra perioden, vi tappar fokus, trötthet, tappar huvudena och det var jag inte alls nöjd med, summerade Degernäs den första delen av matchen. 

 

Efter halvtidsvilan gjorde hemmalaget den nivåhöjning som var nödvändig för att hålla liv i matchen och efter 9-0 och 37-39 kallade Mikko Riipinen till timeout. Fyra minuter tog det innan Tim Schüberg gjorde lagets första poäng i q3 och vid den tredje quarterns slut hade SBBK övertagit ledningen med 55-53. Men trots att det såg lovande ut inför den avslutande delen av matchen kom Norrköping på nytt ut starkt i q4 och byggde upp +5 poängs marginal som hemmalaget inte förmådde reducera och förlust nummer 2 var ett faktum. 

 

– Jättefin reaktion i andra halvlek av grabbarna. Vi har grävt ett litet hål men kommer tillbaka och vi leder. Tyvärr så, orken i slutet av matchen är inte hela vägen. Men okej, jag har en bättre känsla i den här matchen än matchen innan och jag tycker att mycket saker vi gjorde finns att bygga vidare på till nästa match, sade Degernäs. 

 

SBL herr, final 2:7, SBBK - Norrköping Dolphins 65-75

(21-19), (7-20), (27-14), (10-22)

 

Poäng i Södertälje: Viktor Gaddefors 25, Anton Gaddefors 16, Lazar Radosavljevic 12, Martin Pahlmblad 8, Dino Pita 4.

 

Poäng i Norrköping: Terry Larrier 17, Philip Carr 13, Kamau Stokes 12, Hampus Åhlin 11, Tim Schüberg 10, Adam Ramstedt 7, Felix Terins 5.  


>>> Fullständig statistik


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget