Avgörande match på onsdag

Måndag 17 maj 2021

Foto: Harre Weidinger
Foto: Harre Weidinger
Jämtland vann den sjätte SM-semifinalen över SBBK med 89-68 och lagen har nu vunnit tre hemmamatcher var. 
 
  
Kvällens match ledde Jämtland från start till mål och hade ett för kvällen lyckat trepoängsskytte, som blev en väldigt viktig faktor.   
 
SBBK provade olika försvar, men det verkade inte störa de jämtländska anfallen, utan de hittade ofta bra skottlägen och när de inte gjorde det, så sköt de i svåra avslut.  
 
SBBK hade inte det rätta flytet i anfall, vilket man får ge cred till Jämtland för. 
 
Anton Gaddefors hade en dubbel-dubbel med 12 poäng och 11 returer. Viktor Gaddefors gjorde 18 poäng och Samuel Berkelund fick ihop 15, med sina fem treor nästan från samma ställe. 
 
Pierre Hampton var poängbäst i matchen med 19, men när Tavrion Dawson adderar 16 och Zach Lewis och Cyril Langevine 15 var, ja då är det inte lätt att besegra Jämtland.   
   
- Vi kommer inte in i matchen som vi måste, mot ett bra Jämtland på deras hemmaplan. Vi hade helt öppna treor som vi missade - hade vi satt dem och tagit bättre hand om Cyril Langevine kunde vi ha hittat rytmen. Nu hittade vi inte den vare sig offensivt eller i defence. Nu är det bara att glömma den här matchen och se fram emot matchen på onsdag i Täljehallen. Grabbarna har kämpat hela säsongen för att få hemmafördel och vi har allt i egna händer säger coach Ludwig Degernäs som också verkligen vill hylla Andjelko Ilic: 
      

- Tre väskor försvann på Arlanda. Andjelko åkte dit och hämtade dem och bilade upp till Östersund med dem och kom fram 15 minuter före match. Man är stolt att tillhöra en klubb med såna medarbetare med så stort klubbhjärta, säger "Ludde".
   
I korthet: 
 
 
Det började inte bra för SBBK som missade sina tre första avslut och kom under med 7-2. Men offensiva returer från bröderna Gaddefors tog in SBBK i matchen igen. Oroande att Cyril Langevine härjade under korgarna och fick skjuta straffar, som han dessutom satte. SBBK:s första trea kom efter åtta minuter och det var Anton Gaddefors som satte den. Viktor gjorde ställningen till 17-15, men RT Guinn och en trea från Zach Lewis gav Jämtland 22-15 efter första. SBBK hade spelat både zon och man-man, men Jämtland hade hittat bra lägen för skott.   
 

Dino Pita öppnade den andra med två poäng, men Langevine och en trea från Aleksa Solevic gav Jämtland medgång. Samuel Berkelund svarade då med en viktig trea, men Jämtland och Zach Lewis fortsatte med treor. Viktor Gaddefors satte också en trea och fortsatte sen att göra poäng. Med drygt två minuter kvar av perioden fick Lazar Radosavljevic sin tredje foul och byttes ut, när Jämtland ledde med 43-31. Dino satte två straffkast och Viktor gjorde sin 14:e poäng från linjen. 
Jämtland sköt 48% mot 43 för SBBK. Lagen hade tagit 18 returer var.  

Ställningen i halvtid: 46-34 för Jämtland. 
 
Lazar Radosavljevic gjorde lay-up och satte två straffkast, men Pierre Hampton, Zach Lewis och Tavrion Dawson sänkte viktiga treor för Jämtland. Samuel Berkelund kom igång från den kant han satte treor senast och när q3 var över hade han satt sammanlagt fyra stycken. SBBK vann då q3 med 25-24, men Jämtland hade 70-59.
    
Dawson inledde med en tung trea. Men två poäng av Anton Gaddefors och ännu en trea från Berkelund gav SBBK ett tillfäligt hopp. Det släckte Dawson med ännu en trea och Aleksa Solevic och Langevine fyllde på och matchen var avgjord vid 80-64. Talande för kvällen var när Anes Zekovic fick i en hård trea via plankan. Jämtland vann q4 med 19-9 och matchen med 89-68. 
Jämtland sköt 50% mot 39 och hade skjutit i 13 treor mot sju för SBBK. SBBK hade 37-34 i returer, men hade också 12 turn-over, mot bara sju för Jämtland. 
 
Slutresultat, SM-semifinal 6: 
Jämtland-SBBK 89-68
(22-15, 24-19, 24-25, 19-9)  

Poäng SBBK:  
Viktor Gaddefors 18, Samuel Berkelund 15, Anton Gaddefors 12, Lazar Radosavljevic 10, Dino Pita 7, Martin Pahlmblad 2, Trevin Parks 2 och Adam Karahmetovic 2. 

Poäng Jämtland:
Pierre Hampton 19, Tavrion Dawson 16, Zach Lewis 15, Cyril Langevine 15, Aleksa Solevic 9, RT Guinn 6, Anes Zekovic 5, Daniel Johansson 2 och Adam Johansson 2.  

 
Text: Kenneth Range 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget