Chans till revansch i semi 4

Onsdag 12 maj 2021

Foto: Snapshotmedia
Foto: Snapshotmedia

Utfallet i gårdagens match blev inte som SBBK hade hoppats på och Jämtland Basket såg till att ta sin chans att utjämna semifinalserien till 1-2. Jämtland kontrollerade matchbilden helt och vann alla perioder, varav den första med 22-8, och gästernas försök att hämta ikapp eliminerades effektivt. Redan i morgon torsdag spelas den fjärde matchen i semifinalserien mellan SBBK och Jämtland, även den i Östersund.

 

Jämtland kommer till spel med stärkt självförtroende och siktet inställt på att utjämna till 2-2, medan SBBK har revansch att utkräva. Men för att gästerna ska lyckas med intentionen att vinna en bortamatch måste prestationen höjas ordentligt på alla plan jämfört med sist.

 

– Vi får sätta oss ner, coacherna, och prata lite. Sen får vi titta på småsaker att ändra, det är ju nära mellan matcherna så det handlar inte om jättestora taktiska saker. Det handlar mer om att vi ska komma redo på torsdag, för om vi inte kommer redo på torsdag så kommer vi torska igen, så enkelt är det. Jämtland är ett bra lag, säger SBBK:s headcoach Ludde Degernäs.

 

I de två första matcherna lyckades SBBK väl med att kontrollera både returtagning och försvar, men i går kunde Jämtland dra betydligt bättre nytta av sin storlek och fick dessutom viktiga stopp på motståndarnas anfall högt upp i banan. Gästerna fick inte ordning på bollen och lyckades trots tappra försök inte hitta rytmen vare sig i anfall eller försvar under någon del av matchen. I halvtid lade Martin Pahlmblad fram en teori om att det kunde handla om att laget var övertänt, men mycket handlade naturligtvis också om att hemmalaget gjorde en riktigt bra insats.

 

Det är inte ovanligt i slutspel att resultaten och poängskillnaden svänger mycket mellan lagen i matcherna. Det viktiga är dock att ta med sig lärdomarna från en förlust och samtidigt lägga den bakom sig så fort som möjligt eftersom tiden är så pass kort mellan matcherna.

 

– Det som är bra, det är att det är match igen på torsdag och att vi har chans att ta revansch redan på torsdag. Och vi visste när vi gick in i den här slutspelsserien mot ett starkt Jämtland att det skulle vara en lång serie, så att det är viktigt att vi fortsätter hålla fokus och kommer redo på torsdag, det är så det är, säger Degernäs.

 

I och med förlusten blir det också (minst) en femte match som spelas i Täljehallen på lördag, men i Degernäs mindset är den matchen fortfarande långt ute i periferin:

 

– Jag har fokus på torsdag redan, så den matchen får vi ta senare. En sak i taget, ”Step by step”, som Vedran brukar säga.

 

Uppkast klockan 18.04 i Östersunds sporthall i morgon. Matchen visas på SVT och kan även köpas på SBL Play: https://sblplay.se/Home/Watch/Live/11517

 

Semifinalerna startar torsdag 6 maj och avgörs i bäst av sju matcher (H-H-B-B-H-B-H) där lag med högst placering i grundserien (SBBK) börjar på hemmaplan, och har fördel av en extra hemmamatch.

 

Semifinalserien mellan SBBK och Jämtland Basket spelas enligt nedan:
Semifinal 1:7 - Torsdag 2021-05-06, kl 19.34 Täljehallen

Semifinal 2:7 - Lördag 2021-05-08, kl 16.04 Täljehallen

Semifinal 3:7 - Tisdag 2021-05-11, kl 19.34 Östersunds Sporthall

Semifinal 4:7 - Torsdag 2021-05-13, kl 18.04 Östersunds Sporthall (SVT)

Semifinal 5:7 - Lördag 2021-05-15, kl 17.04:Täljehallen (SVT)

Semifinal 6:7 - Måndag 2021-05-17, kl 19.34 Östersunds Sporthall (SVT)

Semifinal 7:7 - Onsdag - 2021-05-19, kl 19.34 Täljehallen  (SVT)

 

Samtliga matcher kommer att sändas live på sblherr.se. I slutspelet kommer det även att vara intervjuer inför, i halvtid och efter matchen. Eftersom det är intervjuer innan matchen kommer sändningarna på SBL Play starta nio minuter innan uppkast. Flera av matcherna i slutspelet kommer dessutom att sändas av SVT. Klart är att match fyra till sju i semifinalserien SBBK-Jämtland kommer att gå att se på SVT.

Här kan du se när alla matcher spelas och läsa mer om slutspelet (sblherr.se).   


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget