1-0 inför returmötet mot Umeå

Torsdag 22 april 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

SBBK:s 30-poängsseger över Umeå BSKT i går innebär att det står 1-0 i matcher inför morgondagens (fredag) returmatch i Täljehallen innan kvartsfinalserien därefter vänder upp till Umeå på måndag. SBBK siktar naturligtvis på att få med sig två raka vinster, medan Umeå kommer att göra allt i sin makt för att utjämna. 

– Det är alltid skönt att kliva in i ett slutspel och börja med en vinst, det stärker självförtroendet. Jag tycker överlag så gör vi en bra match. Många presterar på matchen och det betyder att laget var redo i går tillsammans, det gjorde mig glad. Sen så vet jag också att det är match i morgon, det är fyrtio timmar mellan matcherna i och med att vi spelade 20 och sen 17, säger SBBK:s headcoach Ludde Degernäs på torsdagsmorgonen.

Med Viktor Gaddefors och William Kermoury på bänken fick andra möjlighet att bidra till hemmalagets insats på planen, till exempel Adam Karahmetovic, som startade matchen och spelade femton minuter.

– Adam klev in i startfemman och spelade rutinerat tycker jag och hjälpte laget. Det är alltid laget som kommer först och alla spelade för laget i går, det är viktigt, säger Degernäs och fortsätter om den defensiva insatsen på Umeås Nathan Dawit, som visserligen gjorde en double-double, men som fick kämpa rejält för insatsen:

– Jag tycker Martin (Pahlmblad) och Dino (Pita) tillsammans med vårt lagförsvar spelade Dawit väldigt bra. Men det är bara 1-0, det är viktigt att vi gör samma sak plus att vi fortsätter att utvecklas inför matchen i morgon.

– Det stora som vi måste göra bättre till nästa match är returtagningen, vi släpper 22 offensiva returer, Cole Well har tio offensiva returer. Så att det är nånting som vi måste steppa upp till matchen i morgon.

Innan den första matchen sade Degernäs att Umeå ofta testar olika typer av försvarsspel och fler lär det bli i kommande match.  

– De kommer säkert försöka ändra försvarsspelet ännu mer i matchen för att försöka störa oss. Vi hade elva turnovers i matchen, jag tycker att det är tre för många. Ta hand om bollen måste vi göra och vi måste vara redo på att de kommer störa oss med olika defense i nästa match. Men överlag tycker jag att vi löser det väldigt bra, grabbarna är väl förberedda, de vet de olika defense de har och svingar bollen bra, vi får bra skott. Jag tycker definitionen är Martins första skott i matchen där vi rör bollen väldigt fint, får det skottet vi vill ha och har tränat på.

Den korta tiden mellan matcherna dikterar villkoren för förberedelserna och sätter återhämtningen i fokus. Samtidigt gäller det att ta fram vinnarskallen och vara på tårna direkt från start.  

– Det är viktigt att inte slappna av. Vi spelar varje match för att vinna och vi spelar för att vinna i morgon också. Det viktiga är att vi kommer redo till matchen i morgon igen. Vi måste vara redo för att Umeå kommer supertaggade på fredag. Lite video, lite stretching och lite walk through på golvet, hem och vila och sen 17.00 är det dags att prestera igen, säger han.

Observera att matchen i morgon börjar kl. 17.04 i Täljehallen. Den kan ses på: Södertälje - Umeå | Kvartsfinal 2:5 | SBLPlay

Kvartsfinalerna spelas i formatet: 

H 21/4 kl. 20.04

H 23/4 kl. 17.04

B 26/4 kl. 20.04

B (ev.) 28/4 kl. 20.04

H (ev.). 1/5 kl. 17.04 (kan ev. flyttas till kl. 15.04 för SVT-sändning)  


Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget