SBBK arrangerar multisportläger tillsammans med tre andra Södertäljeföreningar

Fredag 16 april 2021

Det finns många fantastiska idrottsföreningar i Södertälje som varje dag introducerar, aktiverar och utvecklar barn och ungdomar i Södertälje. Nu vill vi göra det tillsammans! Därför kommer SBBK i sommar tillsammans med Södertälje Gymnastik och Sportförening, Södertelge Volleybollklubb och Södertälje IF arrangera Multiportis - ett multisportläger för barn födda 2013 – 2009.

 

Forskning visar att allsidig träning, där vi helst håller på med olika idrotter, gör att vi utvecklas bättre, drabbas av färre skador och blir mer motiverade att fortsätta träna. Men det kan ibland vara svårt att hålla på med flera idrotter eftersom föreningar allt för ofta konkurrerar med varandra istället för att samarbeta. Dessutom kan kostnaden bli hög när man ska delta på flera aktiviteter.

 

Därför kommer SBBK tillsammans med SGSF, SIF och SVBK att arrangera Multiportis för barn födda 2013 – 2009. Multisportis är ett läger som möjliggör för barn i Södertälje att under tre dagar testa på fyra olika idrotter under samma tak, och under ledning av positiva, utbildade och erfarna idrottsledare. Genom att vi samverkar över föreningsgränserna skapar vi en verksamhet som gynnar barnens rörelseförståelse och de får möjlighet att träffa nya kompisar samt bli coachade av tränare från olika idrotter med olika bakgrund.

 

 – Vi tänkte egentligen köra ett gemensamt läger redan under Sportlovet, men fick ställa in det på grund av corona. Jag tror på samarbete, det gynnar oss alla. För oss föreningar är det här en möjlighet till ökade samarbeten, förbättrade relationer och ökad samsyn. Det kommer förhoppningsvis göra att vi får fler som håller på med idrott längre och stärker idrotten i Södertälje ytterligare, säger Alexander Wikner Nordberg, SBBK:s Sportchef Barn och Ungdom.

 

Vad?

Sommarläger för flickor och pojkar födda 2013-2009

 

När?
21-23 juni 2021 (08:45-14:00 varje dag)

 

Var?
Täljehallen & Södertäljehallen

 

Kostnad?
1 000 kr

I priset ingår lunch, mellanmål, vattenflaska & T-shirt

 

Anmäl er här! Anmälan stänger 2 maj 2021.


Rikard Aspegren

 

Relaterade nyheter

Breddverksamheten