SBBK lämnar W.O. mot BC Luleå på grund av konstaterat covid-19-fall i laget

Söndag 11 april 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

En spelare i Södertälje Basketbollklubbs herrlag har testats positivt för covid-19. Efter att även andra personer i truppen har uppvisat symptom lämnar SBBK W.O. i morgondagens match mot BC Luleå eftersom beskedet kom mindre än 48 timmar innan matchen.

 

Tidigare under söndagen fick en spelare i SBBK beskedet om att han hade testat positivt för covid-19, varpå övriga spelare testades och ytterligare tre uppvisar symptom. På grund av detta försätts hela SBBK:s herrlag omedelbart i 48 timmars karantän och lämnar Walk Over till måndagens match mot BC Luleå. På onsdag kommer ett nytt covid-19-test att utföras. 

 

– Det gäller att fortsätta ha tålamod och det är nånting man har pratat mycket om under säsongen – den här speciella säsongen – att tålamod är en viktig del och nu är det viktigare än någonsin. Hälsan är ju viktigast i allting det här och det är viktigt att vi tar ett ansvar för smittspridningen i hela Sverige, med tanke på att vi ska flyga upp till Luleå. Det är det rätta beslutet att ta, så är det, det går inte att riskera nånting i dessa tider, säger SBBK:s headcoach Ludde Degernäs och fortsätter om den covid-19-smittade spelaren:  

 

– Han mår relativt bra, det är ingenting som är något superallvarligt. Senast jag pratade med honom så mådde han ändå helt okej, han är fortfarande lite hängig och lite feber, men det är inget allvarligt. 

 

Nu väntar en oviss tid för Degernäs och resten av laget innan onsdagens kommande uppföljningstest, men i dessa tider är det naturligtvis ett inte helt oväntat scenario.

 

– Det låter kanske konstigt, men det är nästan så att man har förberett sig på att sånt här kan hända, det är bra att vara förberedd sen tidigare. Och sen måste vi ju titta framåt och på ett sätt, att man inte riskerar att nåt slutspel inte blir av, att lagen smittas. Det skulle ju vara jättetråkigt, säger han. 

 

Nytt besked om SBBK:s hälsotillstånd väntas kunna ges på onsdag 14 april efter dess att ett nytt covid-19-test har tagits.


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget