Viktor Gaddefors borta från spel i 2-3 veckor

Onsdag 7 april 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Under tisdagens match mot Jämtland skadade sig Viktor Gaddefors. Efter att ha röntgats visades sig att det var en spricka i handen. Prognosen är att han kommer vara borta 2-3 veckor från spel.

 

I slutet på den andra perioden i matchen mot Jämtland gick Viktor Gaddefors upp på en kraftfull dunk, i samband med det landade han olyckligt på handen. Under onsdagen röntgades han och det visade sig att han hade en spricka i handen. Enligt läkarens utlåtande är det en skada som kommer läka av sig själv, men läkningsprocessen är 2-3 veckor. Det innebär att han missar de återstående matcherna av grundserien samt eventuellt hela kvartsfinalserien.

 

– Självklart tråkigt. Jag blev väldigt orolig när det hände, han har haft en fantastiskt säsong och är väldigt viktigt för laget. Men ur min synvinkel kunde det varit mycket värre, så beskedet var ändå något positivt att det inte var värre än så. Det vi måste göra nu är att ha tålamod, vi kan inte skynda på något utan Viktor kommer få fokusera på att komma tillbaka och jag vet att han kommer göra allt för att vara tillbaka så fort som möjligt, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs och fortsätter:

 

– Men som Martin (Pahlmblad) sa när jag ringde och berättade för honom - nu gäller det att vi andra steppar upp. Jag vet att laget inte kommer se det här som någon ursäkt. Vi har haft spelare borta tidigare under säsongen och då har vi inte heller ursäktat oss utan kört på. Det samma gäller nu, det gäller att andra kliver fram och presterar.


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget