Förlust i Nässjö

Fredag 2 april 2021

SBBK föll ihop mot Nässjö som vann med 90-70 under fredagskvällen. 
- Vi var inte där fysiskt eller psykiskt, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.
 
Redan från början kunde man ana att detta inte var SBBK:s kväll, laget stod inte att känna igen och det mesta gick fel. Skyttet fungerade inte och returtagningen var under all kritik, Nässjö hade 50-22. Dessutom satt inte försvaret där, som coach Ludwig Degernäs hade sagt sig vilja se i den här matchen. Ingen spelare var sig lik denna långfredag. 
 
Zachary Charles hade 0 poäng i halvtid, men gjorde 15 i andra och Keenan Gumbs som gjorde 35 senast gjorde nu 37, med 14 på straffar. Jordan Peltier var också nyttig för sitt Nässjö tills han blev utfoulad. Abdou Medjedoub hade en dubbel dubbel för Nässjö. 
 
Bröderna Gaddefors var poängbäst i SBBK, Anton 18 och Viktor 17.  
 
- Vi var inte där fysiskt eller psykiskt. Vi kom inte upp i den standard vi vill, men cred till Nässjö som dominerade oss. När de tog så många returer är det svårt att hitta den rytm man behöver mot ett svårspelat Nässjö på bortaplan. Stundtals spelar vi solit i försvaret, men vi släppte till alldeles för många offensiva returer. Vi lyckades inte heller kontrollera i många minuter utan Nässjö fick matchen dit de ville. Jag borde kanske ha förberett spelarna bättre, säger coach Ludwig Degernäs, som i slutet av matchen tvingades lämna hallen. 
 
- Sånt där ska inte få hända, men det hände, jag lät känslorna gå över styr. Som coach ska man vara där för spelarna, så nu får man se sig själv i spelgeln och gå vidare, säger Degernäs.  
  
  
Detta var SBBK:s sjunde förlust den här säsongen och man står då kvar på 22 vinster och kampen om toppplaceringarna går vidare. Nässjö har nu 16-13.    
 
 
I korthet:   
   
SBBK fick två foul på 15 sekunder och det är inget bra tecken och den första perioden blev en svag sådan. Martin Pahlmblad sköt visserligen i matchens första tre päng och Anton Gaddefors sprang igenom och fick med sig 2+1. Jordan Peltier och Abdou Medjedoub gjorde det bra för Köping som vann q1 med 16-12. SBBK sköt bara 30% och Nässjö tog 16 returer mot sju för SBBK. 
 
Medjedoub försvarade bra mot Viktor Gaddefors, som blev avblåst för stegfel under offensiv korg och samme Medjedoub ökade på ledningen till 18-12. Lågt tempo, som i den första perioden och inget riktigt flyt i SBBK:s offensiva spel. Anton Gaddefors sänkte i alla fall två stycken treor och Trevin Parks kom in och tog initiativ och gjorde poäng. Perioden avslutades med två poäng från Dino Pita och SBBK vann q2 med 24-19. Skottprocenten hade gått upp till 48 för SBBK, Nässjö hade 45. Nässjö helt överlägset med returer, 25-10. SBBK tog alltså bara tre returer under den andra perioden. Anton Gaddefors poängbäst med 11, Dino hade åtta. Viktor Gaddefors tre. Hos Nässjö hade Medjedoub och Keenan Gumbs gjort 10 var. 
 
Ställningen i halvtid: 36-35 för SBBK.  
 
Jordan Peltier inledde med två poäng. Viktor Gaddefors gjorde snabbt fyra, men Peltier gjorde två till. Efter 3.30 och ledning med 42-40 för Nässjö, fick Martin Pahlmblad lämna banan efter en osportslig och en teknisk foul. Keenan Gumbs var igång och Zachary Charles kom in och inledde det som blev en riktigt stark andra halvlek för hans del. Nässjö vann q3 med 26-19, ledde med 61-55 och hade 36-16 i returer.     
 
Peltier sänkte en trea direkt i upptakten och och Nässjö gick ifrån med treor från Gumbs och Charles. Med 2.34 kvar fick coach Ludwig Degernäs sin andra tekniska foul och fick göra Martin Pahlmblad sällskap. Slutet dominerades av Keenan Gumbs som sköt i straffar och treor och Nässjö vann q4 med 29-15. 
SBBK sköt 38% mot Nässjös 50. Nässjö hade 38% på treor, medan SBBK bara hade 15. Returerna vann Nässjö med förkrossande 50-22. 
 
Slutresultat: 
Nässjö-SBBK 90-70
(16-12, 19-24, 26-19, 29-15)  
 
 
Poäng SBBK: 
Anton Gaddefors 18, Viktor Gaddefors 17, Dino Pita 12, Trevin Parks 11, Martin Pahlmblad 5, Lazar Radosavljevic 4 och William Kermoury 3.  
 
Poäng Nässjö: 
Keenan Gumbs 37, Zachary Charles 15, Jordan Peltier 13, Abdou Medjedoub 10, Dartaye Ruffin 8 och Craig Lecesne 7.  
 
Text: Kenneth Range  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget