Nu ska grundserien avgöras

Fredag 19 mars 2021

Foto: Snapshot Media
Foto: Snapshot Media

Under lördagen spelar SBBK sista matchen innan slutspelet när Luleå Basket kommer på besök i Täljehallen. Det är nu det ska avgöras vilken plats SBBK hamnar på i grundserien och vilket lag de kommer ställas mot i slutspelet.

 

SBBK kommer närmast från en stark insats mot Wetterbygden, där SBBK hade hängt av Wetterbygden redan i första halvlek.

 

– Vi var verkligen redo, alla spelare kom och gjorde sitt jobb och som grupp genomförde vi första halvlek perfekt. Bollen rörde sig och det var många händer på bollen och defensivt kontrollerade vi returtagningen i första halvlek, säger SBBK:s coach Joakim Lantto.

 

Nu ska det avgöras om SBBK behåller sjätteplatsen i SBL eller om Uppsala kommer gå förbi. Behåller SBBK sjätteplatsen ställs man mot A3 Basket Umeå i slutspelet, går Uppsala förbi blir det Luleå Basket i slutspelet. Både Uppsala och SBBK spelar under lördagen, Uppsala mot Norrköping och SBBK mot Luleå.

 

I Luleå hittar vi några av de mest rutinerade svenska spelarna i SBL med meriter från landslag, europaspel och WNBA eller vad sägs om Chioma NnamakaJosefin VesterbergAllis Nyström och Ellen Nyström. Dessutom har Luleå två av svensk baskets största talanger i Matilda Ekh och Freja Wert. När SBBK och Luleå mötes senast blev det seger för Luleå med 100-72. Sedan lagen möttes senast har Luleå förstärkt truppen med den amerikanska WNBA-meriterade guarden Maggie Lucas.

 

– Sista matchen inför slutspelet och känslan i gruppen är bra. Vi möter ett starkt Luleå som senaste tiden spelat riktigt bra basket, offensivt som defensivt. För att göra en bra match mot Luleå krävs det bra försvar från hela laget i 40 minuter. Det är dags för oss att visa vart vi står inför slutspelet genom att leverera stark och stabil basket i hela matchen, säger Joakim Lantto.

 

Uppkast lördag 20/3 14.00 i Täljehallen.


Matchen sänds live på webben via Solidsport.   

 

Tyvärr är det fortsatt maximalt åtta personer som tillåts i publiken.  

>>> Du kan stötta SBBK i samband med matchen och köpa en fiktiv så kallad soffbiljett.  


 Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget