Förbättrat försvarsspel ska ge seger mot Borås

Torsdag 18 mars 2021

Foto: Snapshot Media
Foto: Snapshot Media

Efter förlust mot Norrköping i tisdags väntar veckans andra match för SBBK:s herrlag när de under fredagskvällen ställs mot Borås på bortaplan.

 – Vi ställs mot ett av ligans bästa offensiva lag. Det blir ett test för oss att höja oss defensivt från Norrköpingsmatchen, säger coach Ludwig Degernäs.

 

Norrköping Dolphins besegrade SBBK med 97-84 tisdags efter en stark insats från gästerna över 40 minuter. SBBK är vanligtvis SBL:s bästa lag från trepoängslinjen och snittar vanligtvis 40% på trepoängarna. I matchen mot Norrköping hade de dock vädligt dålig utdelning på sitt trepoängsskytte, endast fyra av 25 gick i. Men det som coach Ludwig Degernäs var mest besviken på var försvarsspelet.

 

– Man kan alltid ha en dålig dag med skyttet, men att vi släpper in 97 poäng, det är inte tillräckligt bra. Vi behöver förbättra både 1-1 försvaret och lagförsvaret. Sen måste man credda Norrköping, de gör en väldigt fin match. De har ett väldigt bra lag och måste ses som favoriter i ett slutspel, säger Degernäs.

 

Borås Basket snittar mest poäng i SBL och har också ligans största hot på bakplan, kanadensiska guarden Marek Klassen som snittar 20 poäng per match för sitt Borås. 

 

– De har farliga 1-1 spelare och deras toppspelare är väldigt samspelta, de fördelar bollen väldigt bra offensivt och de kommer säkert skjuta mycket utifrån. Så återigen, det defensiva jobbet, vi alla tillsammans, det kommer bli det viktigaste för oss, säger Degernäs.

 

Det står 1-1 efter de två tidigare mötena lagen emellan och SBBK ligger på andra plats i tabellen och Borås ligger på tredje plats, fyra poäng bakom SBBK. För SBBK blir matchen viktig för att hålla avståndet ner till Borås i kampen om tabellplaceringarna.

 

 SBBK åker till Borås med full trupp, undantaget Simon Skott som är hemma av privata skäl. 

 

Uppkast fredag 19/3 19.04 i Boråshallen.

 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se

 


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget