Starkt Dolphins vann i Täljehallen

Tisdag 16 mars 2021

Norrköping Dolphins besegrade SBBK med 97-84 efter en stark insats över 40 minuter. 
 
SBBK, som fått tillbaka kapten Martin Pahlmblad, fick ingen bra start på matchen och fick dålig utdelning på sitt trepoängsskytte, bara 4/25 gick i. Dessutom var försvarsspelet långa stunder inte lika bra som man varit van att se det. Dolphins sköt i 13 treor. 
 
SBBK lyckades hålla nere tempot i matchen, men Dolphins lyckades alltså med föresatsen att få stopp på trepoängsskyttet. 
 
Matchvinnare för Dolphins denna kväll var Phillip Carr och Tyler Flack, de var de som gjorde de viktiga poängen när matchen skulle avgöras. Carr 21 poäng och Flack 19. Kamau Stokes gjorde en bra första halvlek, men han haltade och spelade inte så mycket i den andra. 
 
Viktor Gaddefors hade 30 poäng och nio returer och Lazar Radosavljevic 21 poäng, de var SBBK:s bästa denna afton. 
(Viktors poängsnitt är nu 20,76 och han ökade avståndet till tvåan Marek Klassen, som gjorde 12 poäng mot Fryhuset, och nu har 19,67) 
 
Att det här var ett riktigt prestigemöte syntes på att båda lagen roterade på sju spelare, även om några andra dolphinsspelare fick kortare inhopp. 
 
- Vi måste ge Norrköping cred - de var bättre än oss idag. Vi lyckades inte stänga ner dem och de fick sätta några treor som jag inte gillade. Vi hittade inte rytmen offensivt så vi fick inte den confidence man behöver. Men det var kul att spela en sån här match med play-off känsla, det är bra att få känna på det, säger coach Ludwig Degernäs och är trots förlusten lite positiv. 
 
- Vi lärde oss mycket som vi kan ta med för framtiden. Både det vi gjorde bra och det vi ska förbättra, säger Degernäs.  
 
Lagen har nu vunnit två matcher var under säsongen, men SBBK har övertaget i inbördes möten om lagen kommer på samma poäng. Just nu har Dolphins fyra poäng mer än SBBK. 
 
I korthet: 
 
   
Det började inte bra för hemmalaget, Terry Larrier gjorde poäng efter bara tre sekunder och sen sprang Felix Terins rakt igenom för två nya. Dolphins gick fram till 12-4, men då började SBBK-försvaret fungera bättre. SBBK hade ingen lycka från trepoängslinjen utan gjorde sina poäng på nära håll när Radosavljevic och Viktor Gaddefors backade sig till lay-up. Dolphins satte tre stycken treor, medan SBBK inte satte någon och Dolphins vann q1 med 21-17. 
 
Coach Ludwig Degernäs tog time-out redan efter 48 sekunder, men efter den sköt Kamau Stokes i en trea. Men efter tre minuter var SBBK ikapp, 23-23, efter sex raka poäng - två från Radosavljevic och fyra från Anton Gaddefors. Radosaljevic följde upp med SBBK.s första trea och ledning. Men Dolphins fortsatte sänka treor och kunde dra ifrån igen, mycket tack vare nye Tyler Flack som gjorde 10 poäng i q2. Hans sista tvåa gjorde att Dolphins vann q2 med 23-22. De satte sju stycken treor, SBBK bara en enda. Returerna ledde SBBK med 19-17 och både Dolphins Adam Ramstedt och Samuel Berkelund fått sina tredje foul. Viktor Gaddefors hade gjort 13 poäng. 
 
Ställningen i halvtid: 44-39 för Dolphins 
  
Den andra halvleken började bra för SBBK när bröderna Gaddefors gjorde fyra raka poäng och Adam Ramstedt fick sin fjärde foul. MenTyler Flack fortsatte att leverera och Phillip Carr, som inte gjort några poäng han vaknade nu i andra. SBBK:s försvar inte solitt och Dolphins kunde vinna q3 med hela 29-20. SBBK hade fortfarande bara skjutit i en enda trea. 
 
Den fjärde inleddes med en alley-oop av Flack och Dolphins gick till ledning med 21 poäng, efter en trea av Carr. Då började SBBK en rejäl offensiv uppryckning och Martin Pahlmblad sköt i lagets andra trea med fem minuter kvar. Viktor Gaddefors var stark för SBBK och Radosavljevic reducerade också till 83-89 och då hade också Adam Ramstedt blivit utfoulad. Men Carr släckte hoppet för SBBK med sex raka poäng och matchen var vunnen för Dolphins, även om SBBK vann q4 med 25-24. Innan det var över hade Viktor Gaddefors gjort sina 30:e poäng och Larrier fastställt slutresultatet. 
SBBK sköt 43% mot 56 för Dolphins, som på treor hade 43 % mot SBBK:s 16. Returerna vann dock hemmalaget med 34-33.
 
Slutresultat: 
SBBK-Norrköping Dolphins 84-97 
(17-21, 22-23, 20-29, 25-24) 
 
 
Poäng SBBK: 
Viktor Gaddefors 30, Lazar Radosavljevic 21, Anton Gaddefors 12, Dino Pita 11, Martin Pahlmblad 7 och Trevin Parks 3.  
 
Poäng Dolphins: 
Phillip Carr 21, Tyler Flack 19, Kamau Stokes 16, Terry Larrier 15, Felix Terins 10, Adam Ramstedt 9 och Tim Schüberg 7.  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget