Hallå där Sarah Lindby…

Torsdag 11 mars 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

…som är ansvarig för SBBK:s föräldraråd som nyligen varit drivande i SBBK:s New Body-kampanj.

Du är engagerad i SBBK:s föräldraråd, vad är det är för något?

– Föräldrarådet startade i höstas efter att Alexander (Wikner Nordberg, SBBK:s Sportchef Barn och Ungdom) kom med idén om detta och frågade då om jag ville vara ansvarig för gruppen. I föräldrarådet sitter det med en ansvarig förälder från respektive lag i ålder U12 till U19, och vi träffas, eller numera online, en gång i månaden under säsongen. Tanken med föräldrarådet är att vi tillsammans ska dela med oss erfarenheter och idéer kring hur vi föräldrar kan stötta våra barn och ungdomar, hur vi kan jobba tillsammans med planeringar av RM/USM, utbildningar av sekretariat, att vara en länk mellan klubben och föräldrar i lagen. Att klubben kan ta upp frågor med oss och som vi kan vara med och påverka kring lagen, säger Sarah Lindby.

Vad tycker du är de positiva med föräldrarådet?

– Det positiva med föräldrarådet tycker jag är att dels få höra och se hur andra lag har gjort olika saker inom lagen, och att man får en klubbkänsla att vi gör detta tillsammans. I och med Covid så har ju mer eller mindre hela säsongen ställts in med matcher/turneringar så det har ju inte blivit riktigt som man tänkt sig i. Så framöver hoppas jag att vi kan ses och jobba ihop oss mer för att stärka föräldraengagemanget i klubben.

SBBK har haft en New Body-kampanj, hur har föräldrarådet varit drivande där?

– Idén om försäljningen kom redan under förra sommaren genom några föräldrar, men då det kom lite tight inpå sommarlov och semestrar så besluta vi för att ta upp det senare. Så idén togs upp i föräldrarådet i höstas och vi pratade kring hur vi kunde hjälpa klubben tillsammans för att få in pengar i och med att Scania Cup och Telge Open inte har kunnat genomföras. Vi beslutade då tillsammans med Alexander, som tagit detta med övriga i klubben, att göra en New Body försäljningen under en fyra veckors period, där hälften av intäkterna skulle gå till sitt lag och resterande till klubben.

Och hur gick det?

– Totalt var det 16 lag som var med och sålde och jag skulle säga att många har verkligen gjort sitt yttersta för att bidra till klubben. Utfallet blev verkligen bra och tillsammans sålde vi totalt 2 290 paket, vilket gav en total intäkt på 82.900 kr. Vid nästa föräldrarådsmöte ska vi diskutera lite kring hur lagen tyckt att det har fungerat och jag hoppas att de är positiva till att göra en sådan här försäljningen till hösten igen.

Men du är inte bara engagerad i föräldrarådet, hur ser det engagemang ut i SBBK? Och hur kom det sig att du blev engagerad i klubben?

– Mitt engagemang i SBBK började när min äldsta dotter började spela basket i lågstadiet, och några år senare började även min son spela. Jag har själv spelat basket i många år, dock inte i denna klubb, så för mig blev det en självklarhet att engagera mig. I och med mitt intresse sen tidigare så har det inte varit svårt att vara engagerad i basket/klubben, man kan ju säga att man får uppleva allt kring basket en gång till fast på sidan om. Allt detta med att sitta i sekretariat till att jobba under Södertälje Open och Scania Cup är så kul och numera sitter jag även i sekretariatet på en hel del liga-matcher. Under EF-åren med min dotter var jag även lagförälder, tillsammans med en mamma till, och vi ordna med allt kring sekretariat- och transportscheman för seriematcherna och även Scania Cup/Södertälje open-scheman.

Hur ser du på SBBK som klubb?

 

– För mig har SBBK som klubb alltid varit en gedigen klubb, med mycket erfarenhet, många bra coacher och spelare. Klubben vill att alla ska känna en delaktighet och gemenskap och att alla som vill spela basket ska få göra det. Utmaningarna just nu i och med Covid är ju att kunna motivera och peppa sin spelare så att de fortsätter med sin basket framöver, inte bara för sin egen skull utan också för att klubben ska kunna fortsätta att vara verksam.  


Rikard Aspegren

 

Relaterade nyheter

Breddverksamheten