SBBK tillbaka i topp

Fredag 5 mars 2021

  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
SBBK har återtagit ledningen i SBL efter seger mot Nässjö med 98-79.
 
Ett starkt trepoängsskytte i den första halvleken och ett bättre försvarsspel i den andra var nycklarna till vinsten. Ett 14-0 ryck i den tredje quartern bäddade.  Anton Gaddefors satte åtta stycken treor och fick med sig 24 poäng. 
 
Lazar Radosavljevics betydelse i försvaret märktes då han tidigt fick tre foul och bänkades.   
 
Noterbart att SBBK fick 23 poäng på straffkast mot en enda för Nässjö !!!!!! 
 
Keenan Gumbs var under stora delar av matchen ett rejält hot mot hemmalaget och han noterades för 26 poäng och var bäst på det. 
 
Samuel Berkelund, som ju alltid gör mycket nytta  det tysta, gjorde 14 poäng i matchen. 
 
– En viktig seger för oss efter bra jobb, säger assisterande coachen Sergi Brugué Garcia efter matchen. I första halvlek var försvarsspelet inte riktigt solit, men det blev bättre i andra. Vi korrigerade några saker i pick-å-rullförsvaret och vi hade mer hjälp när Ruffin hade bollen under korgen. I anfall var vi bra, vi hade bra bollrörelse och aggresivitet, så vi fick bra skottlägen och fick med oss foul och straffkast. 
 
Att försvaret var sämre i första berodde väl lite på att Lazar var bänkad?
 
– Lazar är viktig för oss i försvar och med honom borta så blir det svårare. Men han kom tillbaka i andra halvlek och spelade mycket bra försvar där, säger Sergi Brugué Garcia och fortsätter:
 
– Man måste säga nåt om Anton (Gaddefors), han satte åtta av 11 treor. När han har en kväll som denna är han den farligaste spelaren i ligan, säger Sergi.  
    
Vinsten var SBBK:s 18:e. Fem förluster har det varit. Nässjö har 12 vinster och 11 förluster efter kvällen.   
 
Se höjdpunkter från matchen i spelaren nedan: 
 

I korthet:
  
Craig Lecesne gjorde matchens första poäng, men efter 37 sekunder satte Anton Gaddefors matchens första trepoängare. SBBK gick till 16-8, men Nässjö kom tllbaka till 17-16, innan Dino Pita gjorde sina första päng från straffkastlinjen. Anton och Lazar Radosavljevic sköt i varsin trea till 25-16. Till slut stod det 27-20 och SBBK hade satt fem treor av åtta. Men returtagningen var ett sorgligt kapitel - 3-12.  
 
Viktor Gaddefors inledde med två poäng, men nu började Nässjö sänka treor. De hade inte satt en enda i första, men nu ramlade de i. Keenan Gumbs två gånger om och strax därpå Jordan Peltier. Dartaye Ruffin gav Nässjö ledningen med 33-32. Efter 4.49 fick Radosavljevic sin tredje foul, men Anton satte sin fjärde och femte trea. Keenan Gumbs var ett stort hot under hela den första halvleken för Nässjö. Martin Pahlmblad satte en trea för SBBK och Samuel Barkelund satte sina sjätte och åttonde poäng. Men sista ordet fick Keenan Gumbs som gjorde sina 18:e till 53-45. SBBK vann q2 med 26-25 och sköt 56% mot 51, hade nio treor mot fyra, men 10-24 i returer. 
 
Sheriff Drammeh inledde med en trea, men Anton svarade direkt med en. Ett matchavgörande ryck kom vid ställningen 58-55, då SBBK gorde 14-0. Innan den tredje var över hade Anton skjutit i sin åttonde trea och Gumbs avslutat perioden med sina 26:e poäng. SBBK vann q3 med 23-17. 
 
Trevin Parks och Radosavljevic gjorde fyra för SBBK, men Craig Lecesne gjorde fem för Nässjö. Då gjorde SBBK 9-0 och avgjorde definitivt matchen. Mastchens sista poäng var en trea från Nässjös Lucien Christofis. SBBK vann q4 med 22-17 och matchen med 98-79. 
SBBK sköt 55% mot 50 och hade 15 treor mot 10. Returerna vann Nässjö med 35-27 och SBBK stanade på åtta turn-over mot Nässjös 15. 
 
Lyssna på intervjuer efter matchen i spelaren nedan.  
 
 
Slutresultat: 
SBBK-Nässjö 98-79
(27-20, 26-25, 23-17, 22-17)  
 
Poäng SBBK:   
Anton Gaddefors 24, Dino Pita 19, Trevin Parks 15, Samuel Berkelund 14, Viktor Gaddefors 12, Lazar Radosavljevic 9 och Martin Pahlmblad 5. 
 
Poäng Nässjö: 
Keenan Gumbs 26, Craig Lecesne 11, Jordan Peltier 8, Lucien Christofis 7, Dartaye Ruffin 7, David Höök 6, Zachary Charles 5 och Abdou Medjedoub 4. 
 
Text: Kenneth Range  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget