Nässjö Basket näst på tur

Torsdag 4 mars 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon fredag gästar Nässjö Basket Täljehallen för att försöka ta revansch efter de två tidigare förlustmötena. Nässjö har haft en bra säsong och är placerat på femte plats i tabellen, med lika många poäng, vinster och förluster som sexan Jämtland Basket. SBBK har fått lämna över förstaplatsen till Norrköping Dolphins efter lagens senaste resultat och ligger nu på andra plats.

Det blev ju tyvärr en 12-poängsförlust för SBBK i matchen uppe i Luleå i fredags, efter en stark insats av bland annat hemmlalagets nyförvärv Tristin Walley samt Axel Nordström, som båda bidrog med en varsin double-double.

– Luleå spelade en bra match, de har fått in lite nya spelare, vi får inte ta bort nånting från dem. Sen så tycker jag att vi inte kom upp i normal standard under större delen av matchen. Det var självklart att delar av matchen spelar vi ok, för att vi får inte glömma bort: vi förlorade bara med tolv poäng. Vi hade några stunder där vi kunde ha brutit det till fyra, fem poäng om bollarna hade studsat våran väg. Överlag så tycker jag att det var inte tillräckligt för att vinna där uppe, säger SBBK:s headcoach Ludde Degernäs.

Positivt trots förlusten var att både Dino Pita och Anton Gaddefors var tillbaka i spel efter sina skador, vilket Degernäs menar kommer att ge bättre utdelning framöver än i fredags:

– Skönt att Dino och Anton kunde spela, skönt att ha alla tillbaka. Det jag kan säga är att när Dino och Anton kom in i spelet – Anton är en av ligans bästa basketspelare, så är det – men när han inte har spelat ett tag, det tar ett tag för laget att hitta rytmen när han har varit borta så pass länge. Det är det som jag skulle vilja se mest: att vi hittar rytmen, både defensivt och offensivt nu när alla spelare är tillbaka.

När det gäller Nässjö tror han på en tuff och jämn match, vilket han säger de flesta matcherna i SBL är då ligan är jämn den här säsongen.

– Vi vet att Nässjö är ett bra lag med många duktiga spelare som är väldigt hungriga och spelar med en hög intensitet och spelar också väldigt nära till fouls. Så det gäller att vi är fokuserade på att ta hand om bollen, kontrollera tempot men även vara med på det fysiska spelet som kommer bli under korgarna med (Dartaye) Ruffin där till exempel.

– Jag tycker att deras amerikan, (Keenan) Gumbs, har gjort en väldigt bra och fin säsong. Och sen så David Höök så klart. Det finns många grabbar som är duktiga i det där laget, Craig Lesence har också gjort en fin säsong, de har ett väldigt brett och bra lag. De kommer säkert vara revanschsugna, de förlorade mot Borås i Borås för några dagar sen med ganska mycket poäng, så de kommer säkert vara redo.

Redo kommer för övrigt även SBBK vara, efter att ha förlorat ett par matcher mot Luleå och Borås Basket nyligen.

– Vi är tillbaka hemma, viktigt att vi sätter tonen i början av matchen med hög intensitet i försvarsspelet och fortsätter att bygga vårt lag. Det är självklart att vi vill komma tillbaka till vinnarspåret igen, säger Degernäs.

Uppkast fredag 5/3 19.04 i Täljehallen.

Tyvärr är det fortsatt maximalt åtta personer som tillåts i publiken.  

>>> Du kan stötta SBBK i samband med matchen och köpa en fiktiv så kallad soffbiljett. 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se.  


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget