Hallå där Bitte Andersson…

Måndag 1 mars 2021

…som startat insamlingskampanjen det Sköna Gröna Stödet, för att hjälpa SBBK under corona.

  

Hur kommer det sig att du har startat den här insamlingen?

– Jag startade den här insamlingen för att jag inser att klubben behöver allt stöd den kan få i dessa tuffa tider. Jag har pratat med många om att göra det. Vi är ju många som genom åren varit aktiva i klubben både som spelare, ledare , förälder, m.m., så jag kände att om de som verkligen gillar SBBK skickade in en slant så skulle det kunna hjälpa klubben otroligt mycket. Alla bäckar små, säger Bitte Andersson.

  

För den som inte känner dig vad är din bakgrund i SBBK?

– Jag började spela i SBBK:s damlag som 13 åring 1968. Jag blev klubbens första landslagsspelare 1971. Jag har 8 SM-guld med damlaget, 81 landskamper samt spelat 16 säsonger i SBBK. Jag fick min tröja hissad i taket i Täljehallen som första spelare i klubben. Jag känner att jag har så mycket att tacka SBBK för. Därför är det självklart att på detta sätt tacka för allt jag fått uppleva i klubben under min karriär. Så att hjälpa klubben nu känns för mig som en självklarhet. En gång grönvit alltid grönvit!

 

Vad hoppas du att den ska leda till?

– Jag hoppas dessa pengar tillsammans med andra aktiviteter ska leda till att klubben ska kunna se ljust på våren, inte behöva skära ner ännu mer utan kan blicka framåt. SBBK är viktig för så många, det vore katastrof om verksamheten skulle behöva minska drastiskt. Jag känner mig trygg med de personer som jobbar i klubben samt styrelsen. Jag vet att de fattar kloka beslut. Men pengar är viktiga. Dessa pengar är ju inte villkorade utan klubben kan använda dom där de bäst behövs.

 

Har du något mål för hur mycket du hoppas samla in?

  – Jag vågar inte sätta upp något mål med insamlingen. Alla pengar som kommer in är viktiga. Men visst hoppas jag att det kan bli över 100.000 och mer därtill. Om vi alla med SBBK-hjärta hjälper till att sprida detta till vänner och bekanta som känner för klubben så borde det bli en bra slant.

 

Hur skulle du beskriva SBBK som förening?

– SBBK har varit och är en fantastisk förening. Jag har varit med sedan starten 1968. Följt klubbens utveckling och alla framgångar på senior och ungdomssidan genom åren. Otroligt många har blivit landslagsspelare på olika nivåer. Med bra organisation från start och starka förebilder så har klubben vuxit och blivit en av Sveriges bästa idrottsföreningar både på senior och ungdomssidan. Det hoppas jag ska leva vidare i många år framöver, säger Bitte Andersson.

 

Du stöttar genom att överföra valfri summa till:

Swishnummer: 123 471 12 22

Bankgiro: 270-7180

 

Skriv "Sköna Gröna Stödet" i meddelandet.

 

 

Läs Bitte Andersson:s uppmaning på Facebook:

 

Jag har haft ett samtal med SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall. Han berättar att klubben nu behöver all hjälp den kan...

Publicerat av Bitte Andersson Fredag 26 februari 2021
 

 

 


Rikard Aspegren 

 

Relaterade nyheter

 • Skalhuset.se

  Skrivet 2022-09-13

  SBBK kan stolt meddela att Skalhuset.se har förlängt sitt partnerskap med klubben som officiell partner.

  Läs mer
 • Fler bilder

  SBBK golfen i Trosa är avgjord.

  Skrivet 2022-09-12

  I blåsigt men vackert väder avgjordes i fredags SBBK golfen på Trosa golfklubb. Över 30 spelare och sponsorer tillsammans med en del andra SBBK:are hade en mycket trevlig dag.

  Läs mer
 • SBBK Golfen 2022

  Skrivet 2022-08-23

  Nu är det hög tid att anmäla sig till SBBK-golfen den 9:e september om du inte redan gjort det!! Deadline för anmälan är den 26:e augusti!

  Läs mer
SBBK