SBBK jagar revansch mot Eos

Fredag 26 februari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

SBBK har två tajta förluster i rad, men nu får det chans att ta revansch för en av matcherna, när de återigen ställs mot IK Eos. Den här gången på bortaplan i Skåne under lördagseftermiddagen.

 

Det är endast fyra matcher kvar av grundserien och SBBK ligger för närvarande på en sjunde plats i SBL. På sjätte plats men på samma antal poäng som SBBK  ligger IK Eos. När lagen möttes för en och halv vecka sedan var det Eos som var det starkare laget och vann över SBBK med fyra poäng. Sedan dess har SBBK även förlorat mot Uppsala med två poäng.

 

– Uppsala-matchen gav en  bitter eftersmak hur vi torskade. Förra matchen mot Eos tyckte jag ändå vi gjorde många saker bra.  Vi har analysera båda matcherna och det finns mycket vi kan göra bättre. Men nu handlar det mer om att gå vidare, att vi som grupp ska ha energi och spela hårt försvarsspel i 40 minuter, säger SBBK:s coach Joakim Lantto.

 

När SBBK mötte Eos förra gången var Eos Dubravka Dacic matchens gigant med 29 poäng och 10 returer.

 

– Dacic blir så klart viktig för oss att hantera, vi behöver ta fighten under korgarna och kontrollera spelet inside. Senast fick Eos göra 40 poäng på oss de första 15 minuterna, det kan vi inte tillåta. Nu gäller det att vi är redo från start, säger Lantto och fortsätter:

 

– Offensivt ska vi fortsätta lira tillsammans, vilket vi stundtals gjort bra de senaste matcherna. Men vi måste även våga attackera och komma nära korgen, vi kan inte bara förlita oss på vårt skytte utifrån. 

 

Uppkast lördag 27/2 14.30 i Eoshallen, Lund.

Matchen sänds live på webben via Solidsport.   

 


Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget