Inför SBBK - IK Eos

Tisdag 16 februari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

SBBK damlags intensiva matchande fortsätter. Efter att ha vunnit i söndags mot Visby är det på onsdag kväll dags för match igen när Eos gästar Täljehallen.

 

Vi fick se ett inspirerat SBBK ta sig an Visby i söndags. Efter en stark första halvlek kunde SBBK vinna matchen med 19 poäng.

 

– En riktigt skön vinst med tanke på att slutspelet närmar sig.  I första halvlek är det extremt fokuserat och i det stora hela gör vi det bra defensivt, dessutom kontrollerar vi returtagningen på ett bra sätt Offensivt tycker jag vi delar bollen bra och spelar tillsammans, säger coach Joakim Lantto.

 

Under onsdagskvällen vänta Skånelaget IK Eos för första gången den här säsongen. Eos ligger på en sjunde plats i tabellen, två poäng efter SBBK som innehar sjätteplatsen.

 

– Vi möter ju Eos två gånger på kort tid nu så mycket de matcherna som kommer avgöra var vi kommer hamna i tabellen, säger Lantto.

 

Eos främsta poänggörare är den amerikanska guarden Alexa Middleton. Hon snittar 22.3 poäng per match och är dessutom den som står för flesta assist med 4.4 per match. Bakom Middleton är den mycket rutinerade italienska centern Dubravka Dacic som gör flest poäng med 13.7 poäng per match dessutom tar hon med hjälp av sina 201 centimeter flest returer i Eos, drygt 10 returer per match.  I Eos finns även den 18-åriga talangen Julia Nyström som var med i seniorlandslaget trupp i samband med EM-kvalmatchen mot Montenegro tidigare i februari.

 

– Eos är ett lag som vill spela fysiskt och aggressivt. De vill gärna hitta bollen inside men spelar annars ett väldigt fritt anfallsspel, säger Lantto.

 

Vad behöver ni göra för att kunna vinna?

 

– Defensivt behöver vi kontrollera deras bollscreens, där skapar de mycket fördelar. De byter mycket i försvar och sätter mycket press, då gäller det att vi behåller lugnet och kan skapa själva från 1-1. Men vi har absolut kvalitéer i laget som gör att vi ska kunna vinna om vi bara tar kommandot i matchen, fortsätter med att spela tillsammans och göra enkla val, säger Lantto.  

 

Uppkast 17/2 19.00 i Täljehallen.

 

Matchen sänds live på webben via Solidsport.   


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget