SBBK föll i Borås

Måndag 8 februari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Borås besegrade SBBK med klara 104-84, men SBBK var med i matchen en bra bit in i den fjärde quartern. 
 
Nej, måndagsmatch i SVT det verkar inte vara nåt för SBBK. Faktum är att tre av säsongens fyra förluster har kommit i just måndagsmatcher i TV.  
 
SBBK, utan både Dino Pita och Anton Gaddefors, men med Samuel Berkelund, som var osäker till spel. 
 
Borås hade några lägen att stänga matchen, men SBBK kom igen starkt och det var först i matchens sista fem minuter som Borås gick ifrån. 
 
Avery Woodson var näst intill osynlig i den första halvleken, men kom igång riktigt i den andra och gjorde 23 poäng. Bättre var Marek Klassen som gjorde 32 och vann matchen mot Viktor Gaddefors som stannade på 29, men hade 10 returer och en dubbel dubbel således. 
 
Försvarsspelet gick i vågor hos båda lagen, vilket också slutresultatet visar. 
 
- Vi började bra offensivt, men var inte bra defensivt. I andra får vi stopp i defence, men får sen en dålig start på tredje och hade inte energi så det räckte i 40 minuter. Jag är glad över hur grabbarna fightades och attityden i gruppen är jättebra, så det är bara att fortsätta tro på det vi gör. Det viktiga nu är att ta vara på kropparna så att vi kan vara redo igen på fredag, säger coach Ludwig Degernäs. 
 
Kvällens förlust innebär att SBBK har 15 vinster och fyra förluster, mot Borås 12 vinster och åtta förluster.   
 
i korthet:   
 
Det var poängkungarna som öppnade matchen, Marek Klassen 2-0 för hemmalaget och Viktor Gaddefors utjämnade. Lagen följdes åt och SBBK ledde med 21-19 efter att Trevin Parks skjutit i, men då gjorde Borås 7-0 och ledde med 26-21 efter den första quartern. Viktor Gaddefors hade 11 poäng och Marek Klassen 10. Men tempot var mer lämpat för Borås än för SBBK. 
 
Direkt sänkte Ludvig Johansson en trea och utökad ledning. Martin Pahlmblad satte två, men sen hade DeAndre Davis en bra period med returer och poäng. Inga poäng från Gaddefors, men William Kermoury, Lazar Radosavljevic och Martin Pahlmblad sköt i treor och SBBK vann den andra med 18-16. SBBK hade skjutit 48% mot 40 för Borås, men Borås hade 24-17 i returer. Klassen nu 18 poäng. Men tempot var nu lägre än i den första. 
 
Ställningen i halvtid: 42-39 för Borås.  
  
Det började illa - John Brändmark sprang rakt igenom försvaret och Jeremy Harris sköt i en trea, då tog coach Degernäs time-out efter 36 sekunder. Martin Pahlmblad hade sen några bra sekvenser, men nu kom den hittils anonyme Avery Woodson igång ordentligt. Viktor Gaddefors, som kom bort i den andra perioden gjorde här 11 poäng, men Borås vann perioden med 27-24. 
 
Trevin Parks satte sina 16:e poäng i upptakten, men efter 43 sekunder fick Samuel Berkelund sin femte foul och med ett redan decimerat lag var det ett riktigt aber. Martin Pahlmblad var fortsatt lyckad och man minns en härlig drive mot korgen med poäng som följd. Nu hjälpte inte det då Woodson hade en riktigt bra andra halvlekoch när William Kermoury blev utfoulad efter 4.06 så orkade inte SBBK. Till slut fick till och med Viktor Gaddefors gå ut för vila, då matchen ändå var förlorad. Borås van q4 med 37-21 och matchen med 104-84. 
SBBK sköt 50 % mot Borås 48, men boråsarna fick 22 poäng på straffkast mot åtta för SBBK. Returerna vann Borås med 42-32 och hade bara fyra turn-over mot åtta för SBBK. 
 
 
Slutresultat: 
Borås-SBBK 104-84 
(26-21, 16-18, 27-24, 35-21)  
 
 
Poäng SBBK: 
Viktor Gaddefors 29, Martin Pahlmblad 21, Trevin Parks 16, Lazar Radosavljevic 11, William Kermoury 3 och Adam Karahmetovic 2. 
 
Poäng Borås:
Marek Klassen 32, Avery Woodson 23, William Gutenius 12, Jeremy Harris 10, Andreas Person 9, DeAndré Davis 6, John Brändmark 6, Ludvig Johansson 3 och Max Lundström 3.  
 
 Text: Kenneth Range   
 
 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget