Dolphins bröt sviten

Fredag 29 januari 2021

Norrköping Dolphins slog SBBK med 86-72 och bröt därmed den 12 matcher långa segersviten.
 
I en match där fotskadade Dino Pita saknades och där kapten Martin Pahlmblad bara spelade 14,36 på grund av ryggproblem, kunde inte SBBK stå emot ett försvarsorganiserat Dolphins i den andra halvleken. Dolphins gjorde 55 poäng i andra halvlek. 
 
Inledningsvis fick SBBK matchen dit de ville, då tempot var lågt, men skyttet fanns inte riktigt den här kvällen och Dolphins försvar var för kvällen starkt och segern till slut odiskutabel. 
 
- I 40 minuter är Dolphins det bättre laget ikväll. Vi gör en solid första halvlek och hade tempot på vår sida, men i andra orkade vi inte. Om man ger Larrier och Stokes sådana lägen, så sitter skotten. Grabbarna krigade på, men Martin kunde inte göra sig själv rättvisa. De som var inne gjorde det bra, men orkade inte, säger coach Ludwig Degernäs.  
 
Viktor Gaddefors tog en ny dubbel dubbel med 28 poäng och 12 returer, men långa stunder i andra halvlek var han ensam stark. Broder Anton, som alla vet kan skjuta treor, hade denna kväll 1/8.  
 
Dino lär väl inte vara tillbaka förrän i mars och hur blir det nu med Martin ?
 
- Han får träffa vår sjukgymnast på måndag, så får vi se hur det blir med matchen nästa fredag, säger Degernäs. (spelas mot Jämtland)  
 
Hur tänker du om framtiden, med skadeproblemen ? 
 
- Vi måste fortsätta ha fokus och om vi fortsätter att tro på oss som lag, så kommer vi att vinna matcher, säger Degernäs.
 
Efter kvällens match har båda lagen 28 poäng, men SBBK toppar fortfarande. Har ju 2-1 i matcher mot Dolphins. SBBK har nu 14-3 och Dolphins har 14-5.  
 
I korthet: 
 
Terry Larrier gjorde matchens två första poäng, efter att båda lagen missat i sina två första anfall. Samuel Berkelund satte två straffkast, innan Phillip Carr sänkte matchens första trea. Viktor Gaddefors svarade med en trea, men annars var trepoängsskyttet klent i den första quartern. Lazar Radosavljevic var stark under offensiv korg för fyra poäng, men höjdaren var William Kermourys fint som lurade Felix Terins och öppnade väg för två poäng. Tätt och lågt tempo och skyttet var 42% för SBBK, mot 40 för Dolphins. Ställningen efter första var 17-14. 
 
Larrier och Adam Ramstedt tog Dolphins upp i ledning, men Trevin Parks och Lazar vände. SBBK hade lagfoul redan efter 2.14. Anton Gaddefors hade ingen skottlycka utan det var Parks och Viktor Gaddefors som bidrog för SBBK och det var också Parks som spikade halvtidsresultatet 33-31. Skotten var nu 41% för SBBK och 39 för Dolphins som dock ledde returerna med 20-17. Parks poängbäst med 10.  
   
Larrier öppnade den tredje också och Dolphins gjorde 11-4 och då tog coach Degernäs time-out, efter 3.09. Det hjälpte en kort stund, men sen var det mest Dolphins igen och de var många spelare som bidrog. Hos SBBK var det mest Viktor Gaddefors. Broder Anton satte sin första trea efter 5.36. Dolphins vann perioden med 30-18 och ledde med 61-51. 
 
Den sista quartern inleddes med en trea från Parks och William Kermoury sköt också i en, men Dolphins sköt i treor när de som bäst behövdes och den som Phillip Carr satte till 82-69 släckte definitivt SBBK:s hopp. Adam Karahmetovic kom in och sköt i en trea, men det blev Terry Larrier som spikade 72-86. 
 
SBBK sköt 43% mot Dolphins 49 och på treorna hade SBBK 6/29 mot 11/30 för Dolphins. Dolphins vann även returtagningen med 40-30. På straffarna var det 12/15 för SBBK mot 17/23 för Dolphins. 
 
 
Slutresultat: 
SBBK-Norrköping Dolphins 72-86
(17-14, 16-17, 18-30, 21-25)  
 
 
Poäng SBBK: 
Viktor Gaddefors 28, Trevin Parks 15, Lazar Radosavljevic 11,  Anton Gaddefors 8, William Kermoury 5, Adam Karahmetovic 3 och Samuel Berkelund 2. 
 
Poäng Dolphins: 
Terry Larrier 23, Kamau Stokes 18, Phillip Carr 15, Adam Ramstedt 8, Tim Schüberg 8, Felix Terins 5, Hampus Åhlin 5, Hugo Bergström 2 och David Jolinder 2.  
 
 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget