Revanschsuget Norrköping väntar för SBBK

Torsdag 28 januari 2021

Foto: Snapshot Media
Foto: Snapshot Media

Serietvåan Norrköping har varit säsongens utropstecken i SBL och de har stundtals visat upp ett imponerande spel. Mot SBBK har det dock haft det svårare och SBBK har vunnit de två tidigare mötena den här säsongen.

– Norrköping kommer vara revanschsugna på fredag, så det gäller att vi är redo från start, säger coach Degernäs.

 

SBBK har vunnit 12 raka matcher och har trots ett stundtals intensivt spelschema kunnat fortsätta att övertyga, senast mot Köping Stars, där det blev vinst med 96-80. SBBK har dock fått ett avbräck och det är att den rutinerade guarden Dino Pita har brutit foten, vilket innebär att SBBK kommer behöva klara sig utan honom de närmaste veckorna.

 

– Vi får ju en kortare rotation, så blir ännu viktigare att vi är effektiva, att vi upprätthåller fokus och att vi tar hand om våra kroppar mellan matcherna. Det kommer märkas att han är borta absolut, men samtidigt har vi många spelare med kvalité i laget. Han kommer inte operera foten som det var tal om först, det betyder att han troligtvis kommer vara borta 3-6 veckor, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.

 

I Dinos frånvaro är det dock en ny-gammal spelare tillbaka i Täljehallen. Den amerikanska centern Aaron Anderson som har två SM-guld med SBBK är tillbaka i Sverige och Södertälje. Än så länge tränar han dock enbart med laget.

 

– Tanken är att han ska träna med laget under en begränsad tid, vi behöver kroppar på träningarna och Aaron vill komma tillbaka till basketen och ge det en ny chans. Vad som händer sen är oklart, det beror på hur hans status är och även hur vår ekonomi ser ut. Men i dagsläget har han ingen kontrakt med klubben, utan tränar bara med oss, säger Degernäs.

 

Norrköping har gått väldigt bra den här säsongen och ligger på andra plats i tabellen, två poäng bakom SBBK. De senaste två matcherna, mot Köping och Jämtland, har de dock förlorat. Norrköping Dolphins har en amerikansk trio i Terry Larrier, Kamau Stokes och Phillip Carr. Dessutom har de en svensk stomme som leds av Tim Schüberg och Adam Ramstedt. Sistnämnda Adam Ramstedt har SBBK som moderklubb och har spelat fyra säsonger i SBL med SBBK. Han gör kanske sin bästa säsong i SBL och snittar 15.3 poäng och 11.5 returer per match. Dessutom är han aktuell för landslagets två matcher i EM-kvalet mot Turkiet och Nederländerna i februari.

 

– Mycket i Norrköping utgår från Tim och Adam, de har stort ansvar så gäller att vi ser till att de inte får göra det de vill. Sen handlar det om att fortsätta det vi har gjort bra i de senaste matcherna, att kontrollera tempot, det blir extra viktigt nu när Dino är borta. Arbetet börjar i försvar, att vi fortsätter med vårt starka defensiva spel och gör det obekvämt för Norrköping, säger Ludwig Degernäs.

 

Uppkast fredag 29 januari 19.04 i Täljehallen.

Tyvärr är det fortsatt maximalt åtta personer som tillåts i publiken.  

>>> Du kan stötta SBBK i samband med matchen och köpa en fiktiv så kallad soffbiljett. 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se.  


Rikard Aspegren 

 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget