Kross i Täljehallen

Söndag 10 januari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Att matchen mellan SBBK och Högsbo Basket skulle sluta 104-74 var lite av en skräll med tanke på att Högsbo vann med 34 poäng senast och ligger flera placeringar ovanför SBBK i tabellen. En anledning var att Högsbo saknade Cassandra Nofuente och att Alexis Hyder skadades redan efter halva q1, men det ändrar inte faktumet att SBBK gjorde en helt igenom stark och stabil match. Cassandra Brown bidrog med 30 poäng, 13 returer och fem assistst, medan Ida Fredrikson och Kourtni Perry blev poängbäst i Högsbo med 16 var.

 

– Jag fick just veta att jag gjorde en double-double, jag visste inte det. Ärligt talat var jag väldigt laddad för att spela idag, vi hade ett tre veckors uppehåll, så jag tror att vi alla var lite oroliga och nervösa över att vara tillbaka på planen. Men vi har tränat väldigt hårt, så vi var redo att vara tillbaka och ta en seger idag, sade Brown efteråt.

 

SBBK inledde bra med fint skytte och tog tidigt kommandot i matchen. Amanda Kantzy gjorde lagets sex första poäng, Brown 2+1 och Matilda Claesson satte en trea, vilket sammantaget satte tonen från början. Det gällde särskilt skyttet, som var strålande under q1: 6 av 8 (75%) tvåor och 8 av 10 (80%) treor under quartern. Grädden på moset var Shawnté Goffs trea från halvplan i slutsekunden av quartern, som resulterade i ställningen 38-21.

   

– Dels är det jätteoturligt att de har Cassandra Nofuente borta, hon betyder jättemycket för deras lag och sen så försvann ju Hyder tidigt. Med det sagt så tycker jag ändå att vi är redo, vi vet vad vi ska göra. För tabellen är det riktigt bra att vi får en seger mot dem, man vet aldrig när Cassandra kommer tillbaks och de kommer att vara ett bra lag, så det var skön vinst efter uppehållet, sade Joakim Lantto, förklarligt nog mycket nöjd.

 

Högsbos guard Hanna Halilovic gjorde en fin insats med att försvara motståndarlagets guards som fick jobba hårt för att få bollen över halvplanen i tid. Men när bollen väl var där såg det desto enklare ut för hemmalaget, som svingade runt bollen och väntade in rätt lägen.

 

– I den förra matchen mot dem tog vi inte hand om bollen särskilt väl. Idag tog vi hand om bollen, delade den, vi hittade öppna spelare och vårt försvar var mycket bättre än i den första matchen. Så med allt det sammantaget lyckades vi vinna, fortsatte Brown.  

 

Halvvägs in i q1 hade Alexis Hyder gjort fem poäng men föll därefter illa och fick bytas ut, vilket påverkade gästerna som hade svårt att hitta rytmen med både Hyder och Nofuente borta. Undantaget var Fredrikson, som under den första halvan av matchen bidrog med 16 poäng av Högsbos 39 (mot SBBK:s 69). Fler poäng än så blev det dock inte för Fredrikson. 

 

– Första halvlek gör vi våran game plan till hundra procent offensivt och det ger hög utdelning också. Defensivt, det var en bra första halvlek, visst, vi släppte in ganska mycket också men gör man 69 poäng så gör det inget om man släpper in 39. Jag tycker överlag att vi kontrollerade andra halvlek bra, vi fick bollen att röra på sig väldigt bra, vi spelade tillsammans, så jag skulle vilja säga att det är våran bästa match hittills, sade Lantto. 

 

SBBK - Högsbo Basket 104-74 

(38-21), (31-18), (18-15), (17-20)

 

Poäng i SBBK: Cassandra Brown 30, Shawnté Goff 20, Matilda Claesson 15, Amanda Kantzy 14, Sofia Hägg 10, Elin Lomgren 5, Anna Dahl 4 

 

Poäng i Högsbo: Elin Fredrikson 16, Kourtni Perry 16, Makolla Bagayeyou 13, Louise Noaksson 9, Hanna Halilovic 9, Alexis Hyder, Elin Johansson 4, Cecilia Berggren 2

 


Text: Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget