REVANSCH!

Onsdag 30 december 2020

Foto: Per Danielsson / Projekt.P
Foto: Per Danielsson / Projekt.P
SBBK fick sin revansch och vann mot Jämtland med 78-77, efter att Trevin Parks gjort de två poäng som vände matchen i slutminuten.
 
Den förra matchen i Östersund vann ju hemmalaget med 112-71, så den här knappa segern satt förstås extra skönt.  
 
Detta var SBBK:s sjunde raka vinst och man är kvar i tabelltopp med 10 vinster och två förluster. Däremot snodde Dolphins tidigare under kvällen epitetet "först till 10". 
  
Trevin Parks blev helt klart matchhjälte med det skottet, men det var Viktor Gaddefors som var matchens stora stjärna. Han hade sin dubbel dubbel redan i halvtid och när matchen var över hade han presterat 32 poäng och 16 returer - suveränt. Dagens 32 gör också att Viktor nu toppar poängligan på 19,42 i snitt. Han passerade därmed Borås Marek Klassen som står på 19,17. 
 
- Viktor gör en fantastisk insats här. Det jag imponeras av är den kraft, intensitet och den vilja han visar, säger coach Ludwig Degernäs.  
 
Försvarspelet var långa stunder bra och det tvingade Jämtland att skjuta treor. De satte 11 av 32 att jämföra med SBBK:s 6/18, så procenten var likvärdig med utdelningen för Jämtland var bättre och det gjorde att de hängde med i matchen. Under den andra halvleken kom också Cyril Langevine igång, när Viktor Gaddefors var i foulnöd. Ändå hade SBBK 40-26 i poäng från färgen och det är bra betyg.  
 
- En stor gratulation till grabbarna, de visade karraktär och vann matchen. Vi följer vår game-plan och det fick vi betalt för. Känslan var att vi var med i matchen för att vi följde planen, utan att ha det där riktiga flytet. Vi skyddade inside-spelet och det var många gånger man såg Langevine med tre av våra spelare med sträckta armar omkring sig, säger Degernäs.  
 
Nu har ni vunnit sju raka matcher och slutar året i toppen av tabellen. 
 
- Vi måste bara fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt för det är mycket kvar av säsongen, säger Degernäs. 
 
 
I korthet:  
 
Den första quartern blev mycket en kamp mellan SBBK och Tavrion Dawson. Dawson inledde med 2+1 och gjorde hela 11 poäng i första.  Hos SBBK startade Martin Pahlmblad bra och var den som satte lagets första trea. Det skulle visa sig bli den enda i hela första halvlek, faktiskt. Men SBBK hittade andra sätt att göra poäng och Viktor Gaddefors satte 16-19, som också blev periodresultat. 
 
Martin Pahlmblad inledde andra med två poäng, men RT Guinn satte fem raka och Jämtland var ikapp. SBBK hade greppet, men Jämtland sänkte treor och var kvar i matchen pga det. Trevin Parks var aggresiv i slutet av q2 och gjorde också periodens sista poäng till 33-36. Viktor Gaddefors hade redan en dubbel dubbel. 
   
Den tredje quartern inleddes med 2+1 av Cyril Langevine och denne Langevine var ett stort hot nu. Efter nära fyra minuter kom SBBK:s andra trea i matchen - från Radosavljevic. Men SBBK fortsatte att föra matchen och hade 54-48 efter två poäng av Dino Pita. Men Jämtland avslutade tredje med tre stycken treor och däremellan hade bara Anton Gaddefors gjort poäng för SBBK. Jämtland vann q3 med 24-20. 
 
Langevine var fortfarande ett stort hot särskilt när Viktor Gaddefors hade fyra foul. Dawson klämde i trea, men hela tiden var Viktor Gaddefors där och gjorde poäng på olika sätt. När det skulle avgöras så gav Langevine Jämtland ledningen med 77-76, men Trevin Parks satte sin tvåa i en ganska trång situation och ledning för SBBK med en poäng. Pierre Hampton tog en trea med bara sekunder kvar, men den missade och Anton Gaddefors tog en viktig retur och matchen var vunnen. SBBK vann q4 med 22-20 och alltså matchen med 78-77. 
 
SBBK:s skottprocent landade på 50, mot 37 för Jämtland, som dock vann returerna med 39-37. Jämtland hade åtta turn-over, medan SBBK stannade på sex.  
 
 
Slutresultat: 
Jämtland - SBBK 77-78 
(16-19, 17-17, 24-20, 20-22)  
 
 
Poäng SBBK: 
Viktor Gaddefors 32, Trevin Parks 15, Anton Gaddefors 13, Martin Pahlmblad 11, Dino Pita 4 och Lazar Radosavljevic 3.  
 
Poäng Jämtland: 
Tavrion Dawson 26, Cyril Langevine 20, RT Guinn 10, Pierre Hampton 7, Adam Johansosn 5, Zach Lewis 4, Tre Bussey 2, Anes Zekovic 2 och Daniel Johansson 1.  
   

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget