Inför: Jämtland - SBBK

Tisdag 29 december 2020

Foto: Snapshotmedia
Foto: Snapshotmedia

När SBBKs herrlag mötte Jämtland tidigare den här säsongen blev det storförlust för SBBK. När SBBK åker upp till Östersund för att ta sig an Jämtland på onsdag kväll finns det bara ett mål i siktet - ta revansch från senast.

 

SBBK är inne i en bra period just nu och under söndagens match mot Nässjö var inget undantag, det blev vinst med hela 100-57, dessutom gjorde alla i SBBK poäng. Segern var SBBK:s sjätte raka och man toppar den jämna tabellen. 

 

Läs även: Storseger när Anton var tillbaka

 

– Var en bra reaktion från oss efter juluppehållet och skönt att få spela på hemmaplan. Vi fick en bra rytm både offensivt och defensivt. Sen ska man inte lägga för mycket vikt vid siffrorna, det var segern som var viktigt, inte att vi vann med 40 poäng. För Nässjö är inte ett lag som är 40 poäng sämre än oss, men så är det i basket, det kan rinna ifrån, det fick vi känna mot Jämtland, säger SBBKs coach Ludwig Degernäs.

 

När SBBK möte Jämtland senast vann Jämtland med 112-71 och SBBK var avhängda redan i halvtid.

Läs även: SBBK utklassat i "Tegeltemplet"

 

– Den matchen visar hur viktigt det är att man är redo och fokuserade från start. Men Jämtland på bortaplan är ingen lätt match. De är ett väldigt stort och fysiskt lag med atlitism. Returtagningen blir så klart viktigt men även vårt lagförsvar, framför allt nära korgen, säger Degernäs.

 

Jämtland har sedan lagen möttes förra gången förstärkt truppen med amerikanska Theron Bussey III som ersätter Eugene Harris på bakplanen. Bussey har hunnit spela två matcher för Jämtland, båda var mot Umeå, och det blev seger i båda matcher och Bussey stod för 15 respektive 7 poäng.

 

– Jämtland var redan innan ett brett lag och nu har de fått in ytterligare en spelare, en farlig combo guard. Det blir en utmaning för oss. Blir viktigt för oss att kontrollera tempot, något vi gjort bra de senaste matcherna. Använder vi vår erfarenhet och får över matchen på vår sida, då gillar jag våra chanser, säger Degernäs.

 

Anton Gaddefors har haft problem med ett knä och varit borta ett par matcher, men i förra matchen mot Nässjö var han tillbaka på planen, dock matchades han sparsamt.

 

– Vi måste ge Anton lite tid, vi har tålamod, det är en lång säsong och han ska vara hel hela säsongen och vi vill inte riskera något, säger Degernäs.

 

 I Anton Gaddefors frånvaro har hans bror Viktor Gaddefors klivit fram och i matchen mot Nässjö hällde han i 25 poäng och rev ner 12 returer, en insats som belönades med en plats i SBL:s Veckans lag. 

 

– Viktor har varit ett gigant, både i anfall och i försvar. Det är kul att se honom spela med så hög intensitet och energi, det är det som gör honom till en av Sveriges bästa basketspelare, säger Ludwig Degernäs.

 

Uppkast onsdag 30 december 20.04 (!) i Östersunds Sporthall.

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se.


Rikard Aspegren     

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget