Julbrev: Hej basketvänner!

Torsdag 24 december 2020

Foto: Martin Jonsson Tibblin
Foto: Martin Jonsson Tibblin

Vi vill från SBBK:s sida passa på att sammanfatta hösten, informera lite och även blicka framåt mot vad vi alla hoppas bättre tider, både för Sverige och världen i allmänhet och för vår basketverksamhet i synnerhet.

Efter att pandemins effekter verkade minska och läget började ljusna för oss förändras bilden plötsligt snabbt till det sämre i slutet av oktober, vi fick ställa in Södertälje Open, och istället för att få öppna upp för 300 personer på läktaren för våra elitlag blev det 8, och all tävlingsverksamhet, förutom för de som har sporten som yrke, ställdes in. Alldeles nyligen kom ytterligare restriktioner och kommunala nedstängningar, och även vi har självklart, som stor klubb och Arenaägare, tagit vårt ansvar för att stoppa smittospridningen. 

Vi är stolta över hur alla ledare, funktionärer och spelare har hanterat hela situationen, vi har varit och är ett föredöme i Södertälje!  

Vi är också tacksamma för hur våra samarbetspartners och sponsorer fortsatt att ställa upp, haft tålamod och visat positiv inställning, trots att det varit svårt för oss att leverera vad vi utlovat, helt fantastiskt!  

Den svåraste delen av vår verksamhet är just nu ekonomin. Våra stora intäktskällor, publik, kiosker och framförallt ungdomsturneringarna, har omöjliggjorts. Vi har hittills fått ganska bra kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet, och ett fint lite oväntat bidrag från Södertälje kommun, men vi är tyvärr nästan helt beroende av att vi även för våren erhåller liknande stöd, men det vet vi ännu inte om vi får. Här ligger det svåra; om vi räknar med samma grad av stöd och vi inte får det, DÅ är vi illa ute!  

Därför har SBBK:s styrelse fastslagit att vi ska ha en plan som tar oss helskinnade igenom säsongen även utan stöd, om vi sedan FÅR stöd så blir det en välkommen bonus. På detta sätt kan vi trots allt se framtiden an med tillförsikt, då vi kan gå in i nästa verksamhetsår med full kraft och ordnad ekonomi. 

Vi har som Ni kanske redan märkt planerat in ett antal åtgärder och aktiviteter under våren, där vi hoppas att alla SBBK-vänner vill hjälpa till och bidra på olika sätt.

Vi är helt övertygade om att vi tillsammans i SBBK kommer att klara detta! Vi är många, vi är engagerade och vi är starka! 

Våra elitlag har presterat bra runt korgarna, skött sig exemplariskt även på sidan av planen och nästan helt undvikit att komma i kontakt med Covid-19, vi håller tummarna för att det kan fortsätta så. Vi går mot en sportsligt mycket spännande andra halva av säsongen, och vi hoppas så många som möjligt så småningom kan komma och njuta av fin basket i Täljehallen.  

Barn & Ungdomsverksamheten 

Easy Basket-omgång i Täljehallen och Viksberg
I slutet av oktober genomfördes säsongens så här långt enda EB-turnering i Täljehallen och Viksberg, och det blev en succé med 55 deltagande lag. 

Domarutbildning
En stor utmaning för basketen är att antalet domare som dömer i Stockholmsdistriktet har sjunkit under ett antal år. I SBBK tar vi vår del av ansvaret genom att 30 av våra spelare födda 2007 har genomgått domarutbildning Matchledare A under hösten. Vi kommer att fortsätta utbilda ungdomar under våren.

Föräldrautbildning
I slutet av november var alla föräldrar i SBBK inbjudna till att medverka i Föräldrautbildning i SBBK. Utbildningen genomfördes digitalt och leddes av Johan Fallby, idrottspsykologisk rådgivare, föreläsare, forskare och författare. 

Skapa förståelse och utvärdera
Inom SBBK arbetar vi hårt för att på olika sätt stötta våra 65 barn- och ungdomstränare och ge dem goda förutsättningar för sitt uppdrag. En del av det stödet består av att vi har ett coachsamtal med varje tränare två gånger under säsongen, av vilka det första nyss genomförts. Vi har även genomfört enkäter med föräldrar, spelare och ledare för att kunna utveckla verksamheten.  

 

Profileringen av SBBK med vår nya fina logotype har varit framgångsrik, vi känner redan effekter av detta, man ser våra nya snygga tröjor och merchandiseprodukter oftare och oftare på stan´, och försäljningen i vår lilla shop här på kansliet ökar. Vi har även startat upp en webshop, besök gärna den!   

SBBK tackar härmed alla medarbetare, tränare och ideella funktionär för ett fantastiskt arbete under hösten, och önskar alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

 

Anders Nielsen
Ordförande SBBK

Johan Strömwall
Klubbdirektör SBBK

Alexander Wikner
Sportchef Barn & Ungdom SBBK 


Relaterade nyheter

 • Skalhuset.se

  Skrivet 2022-09-13

  SBBK kan stolt meddela att Skalhuset.se har förlängt sitt partnerskap med klubben som officiell partner.

  Läs mer
 • Fler bilder

  SBBK golfen i Trosa är avgjord.

  Skrivet 2022-09-12

  I blåsigt men vackert väder avgjordes i fredags SBBK golfen på Trosa golfklubb. Över 30 spelare och sponsorer tillsammans med en del andra SBBK:are hade en mycket trevlig dag.

  Läs mer
 • SBBK Golfen 2022

  Skrivet 2022-08-23

  Nu är det hög tid att anmäla sig till SBBK-golfen den 9:e september om du inte redan gjort det!! Deadline för anmälan är den 26:e augusti!

  Läs mer
SBBK