SBBK vände och vann i Nässjö

Tisdag 15 december 2020

SBBK kunde till sist besegra Nässjö efter ett dramatiskt slut. Med det passerade SBBK också Nässjö i tabellen och är ny trea. 
 
Två satta straffkast av Trevin Parks visade sig bli matchavgörande. Tur att de kom, för SBBK sköt dåligt från linjen denna kväll - 12 av 20.  
 
En match mellan två lag som ville spela kontrollerat, så tempot var inte särskilt högt. Ingen av spelarna hade riktigt "dagen" när det gällde avsluten och det syns ju också i siffrorna 71-73. 
 
- Det var ju en speciell match det här och jag är glad för vinsten, det var en karaktärsvinst. Det var upp och ner i matchen, men grabbarna behåller fokus, fightas och hittar ett sätt att vinna och sånt gör mig glad. Och glad också för fyra raka vinster, säger coach Ludwig Degernäs.  
 
SBBK saknade Anton Gaddefors med ett svullet knä, men Viktor Gaddefors levererade som vanligt en dubbel dubbel, med 19 poäng och 10 returer. 
 
- Man måste ge cred för Viktors försvarsspel, trots att jag egentligen inte vill framhålla enskilda spelare för mycket, säger Degernäs.  
 
Men när det skulle avgöras så var det Martin Pahlmblad och Dino Pita som svarade för avgörande insatser. 
 
- Martin har varit lite upp och ner under säsongen och det vet han om, så det var roligt att vår kapten fick visa sin kvalité. Jag brukar prata om "Dino-time" och nu kom det två stycken viktiga treor. Det är såna där spelare man vill ha, säger Degernäs  
 
Kvällens seger gör att SBBK står på sju vinster och två förluster. Nässjö har sju vinster och fyra förluster.  
  
i korthet:   
 
Dartaye Ruffin inledde med två poäng för Nässjö, men Martin Pahlmblad svarade med en trea.  Förutom den trean var det en passning från Dino Pita till Viktor Gaddefors som var värt att minnas. Annars var det Ruffin och David Höök som var framgångsrika. I slutet av den första quartern var det tomt i SBBK-försvaret och Keenan Gumbs kunde marschera rakt fram för en enkel lay-up för 25-17, som också var periodresultatet. 
 
William Kermoury sköt i en trea för SBBK, som dessutom gjorde en run på 9-2, men efter det fick Dino Pita sin tredje foul efter bara 2.47. Då klev Abdou Medjedoub in i handlingen på allvar och var dominerande tills att han fick gå och vila med tre foul. Perioden slutade 13-13, vilket innebar halvtidsledning för Nässjö - 38-30. Viktor Gaddefors var den som syntes mest av SBBK:s spelare, ,men han missade en del också. Men 12 poäng och åtta returer är ju finfint ändå. Att det inte var SBBK:s halvlek belyses tydligt med straffskyttet - bara två av sex. 
 
Visserligen inledde Craig Lecesne med två poäng för Nässjö, men sen kom Södertälje igång och fick till ett bättre försvarsspel. Trevin Parks visade vägen med två bra aktioner och Martin Pahlmblad och Dino Pita började leverera och så var SBBK ikapp och till och med förbi. Men Craig Lecesne sköt i bollen för likaläge 57-57 i matchen. Men SBBK vann q3 med 27-19. 
 
Den sista quartern började med tekniska misstag från båda lagen. Viktor Gaddefors  och Dino Pita bröt det mönstret och SBBK hade 62-57. Nu blev Martin Pahlmblad viktig i matchen. Först fick han Medjedoub utfoulad och satte på kort tid sex poäng, som gav SBBK ledningen med 68-61. Nässjö gav förstås inte upp. När Dino Pita sköt i en trea för ledning 71-63 kändes det avgjort - men icke. Visserligen satte Trevin Parks två straffkast till 73-68, men Lucien Christofis skött då i en trea för Nässjö. Dino Pita kunde avgöra från straffkastlinjen, men missade båda, med 8,7 sekunder kvar. Men - David Höök gjorde en turn-over och så var saken klar. SBBK vann q4 med 16-14 och matchen med 73-71. 
 
SBBK sköt 45% mot Nässjös 37, men Nässjö kom också till 18 avslut fler. Nässjö vann returerna med 48-38 och hade nio turn-over mot SBBK:s 11. 
 
 
Slutresultat: 
Nässjö - SBBK 71-73
(25-17, 13-13, 19-27, 14-16)  
 
 
Poäng SBBK: 
Viktor Gaddefors 19, Martin Pahlmblad 16, Dino Pita 14, Trevin Parks 12, Lazar Radosavljevic 7, William Kermoury 3 och Samuel Berkelund 2.  
 
Poäng Nässjö: 
Dartaye Ruffin 15, Abdou Medjedoub 12, Craig Lecesne 10, David Höök 10, Lucien Christofis 9, Keenan Gumbs 5, Edvin Stark 4, Jordan Peltier  3 och Zachary Charles 2.  
 
Text: Kenneth Range    
 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget