SBBK tog viktig seger mot Visby

Söndag 13 december 2020

SBBK slog Visby med 75-67 och tog med det en väldigt viktig seger i kampen om en slutspelsplats. 
 
Vinsten grundlades i den första quartern, som SBBK vann med 20-9 - resten av matchen vann faktiskt Visby med tre poäng.  
 
Bra kämpat ändå av visbytjejerna som kom från en kvällsmatch i Luleå igår - ingen optimal uppladdning precis. 
 
Det var framför allt ett bättre trepoängsskytte som gav denna viktiga seger, 13 mot fyra.   
 
I hammalaget svarade Cassandra Brown, Shawnté Goff, Matilda Claesson och Amanda Kantzy för starka insatser poängmässigt, men man får heller inte glömma Elin Lomgren. Hon svarade för säsongens bästa insats och hennes trea när spelet gått i stå i den fjärde quartern var otroligt välgörande. 
 
Tre spelare hade dubbel dubbel i matchen: hemmalgets Cassandra Brown med 10 poäng och 15 returer och hos Visby A´Lexus Harrison med 16 poäng och 14 returer, samt Jayde Christopher med 13 poäng och 13 assist.  
 
- I första halvlek tycker jag att vi spelade bra, särskilt i den första perioden. I andra halvlek går vi lite ifrån vad vi ska göra i försvar och fick tillbaka "slappna-av-känslan". Offensivt tycker jag ändå att det var bra, vi kommer till avslut, säger coach Joakim Lantto.
 
Visby hade ju en jobbig match uppe i Luleå igår. Storförlust och mycket spel för nyckelspelarna. Hur tänkte ni då inför dagens match ?
 
- Vi såg ju att de gick hårt på de bästa spelarna, så vi ville spela snabbt och det gjorde vi också under första halvlek. I den tredje quartern gick det långsammare av flera orsaker och i den sista ville vi kontrollera och inte släppa i dem, säger Lantto. 
    
Dagens resultat innebär att SBBK nu har fyra vinster och fem förluster, medan Visby har två vinster och åtta förluster. 
 
I korthet:   
 
Cassandra Brown drog snabbt ner tre returer och SBBK gjorde 10-0 i inledningen. Matilda Claesson var effektiv och hade 10 poäng i q1. SBBK hade tagit sex offensiva returer Visbys poängdrottning Jessica Kelliher stod på tre poäng. Det var ledning för hemmalaget med 20-9 efter första och Goff och Brown hade fått vila den sista minuten. 
 
Shawnté Goff levererade i starten av andra, men nu var Visby med i matchen på ett annat sätt. Jayde Christophrer satte skott och passade poänggivande. Men Cassandra Brown kom nu igång och bidrog med sju poäng på kort tid. Jessica Kelliher gjorde sina nionde poäng när hon spikade halvtidsresultatet 40-33. Därmed vann Visby q2 med 24-20. SBBK hade nu tagit 13 offensiva returer och Cassandra Brown hade 10 poäng och nio returer. Men skottprocenten var låga 34, mot 43 för Visby. 
 
A´Lexus Harrison gjorde den andra halvlekens första poäng, men efter det "hällde SBBK i" tre raka treor och gav Visby ny motvind. Cassandra assisterade vid alla tre. Visby fortsate att streta emot, men det kom treor från Sofia Hägg och Elin Lomgren också och strax före slutet av q3, så ledde SBBK med 14 poäng. Då sänkte Jennifer Ashton en trea, som tog in Viby i matchen igen. SBBK van q3 med 25-21 och Cassandra Brown hade fått vila här också. 
 
Harrison var nu Visby giftigaste spelare och Visby var riktigt på gång, när Elin Lomgren sänkte en trea, som gav lite ro. Harrison fortsatte att störa, hon gjorde åtta poäng i den fjärde quartern. När det var drygt en minut kvar av matchen och det stod 75-66, borde det avgjorts. Kantzy tog en retur och Jayde Christopher fick en osportslig foul. Då missade Goff båda straffkasten och sen gjordes dessutom en turn-over - och coach Lantto som pratat om att hålla fokus i 40 minuter. Det enda som följde var dock ett satt straffkast av Christopher, till 75-67. 
  k
Till slut hade SBBK 39 i skottprocent mot 42 för Visby. Men som sagt på treorna var det stor fördel för SBBK - 13 stycken mot 4. Returerna 44-39, men när det gällde poäng i det färgade området var Visby klart bättre - 36-22. Anmärkningsvärt att Cassandra Brown kammade noll under den andra halvleken. 
  
 
Slutresultat: 
SBBK-Visby Ladies 75-67 
(20-9, 20-24, 25-21, 10-13)  
 
 
Poäng SBBK:
Matilda Claesson 19, Amanda Kantzy 15, Shawnté Goff 15, Cassandra Brown 10, Elin Lomgren 8, Sofia Hägg 3 och Anna Dahl 2. 
 
Poäng Visby: 
A´Lexus Harrison 16, Jessica Kelliher 15, Jayde Christopher 13, Jennifer Ashton 11, Amanda Okodugha 6, Caroline Danielsson 4 och Felicia Thomsson 2. 
 
Text: Kenneth Range   

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget