Herrarna vann i Umeå

Tisdag 1 december 2020

SBBK vann mot Umeå med 96-90 i en svängig match, där hemmalaget såg slaget ut, två gånger,  men kom tillbaka och det blev spännande. 
 
SBBK hade en imponerande inledning, men tappade helt i den andra quartern. I den tredje fick vi se en "ny" Trevin Parks, som svarade för flera läckerheter. Matchens främste aktör var väl Umeås Germaine Jordan med 27 poäng och 14 returer, men SBBK hade fem spelare över 10 poäng och det är som alltid värdefullt. 
 
SBBK, som saknade sjuke kapten Martin Pahlmblad, hade två spelare med dubbel dubbel: Viktor Gaddefors 19 poäng och 11 returer och Trevin Parks 15 poäng och 11 assist.
 
- Skönt att få en vinst efter långt uppehåll och storförlusten senast. Vi har tränat bra och det kom en bra reaktion från grabbarna. Vi har lagt ner mycket träning på försvaret och starten och den tredje quartern lovade gott för framtiden. Men defensivt finns det mycket att jobba på. Och fokusnivån är för mycket upp och ner, det håller inte om vi vill bli ett topplag, säger coach Ludwig Degernäs. 
 
Kan du förklara för den som inte sett matchen, hur ni vann q1 med 32-19, för att sen tappa andra till 19-28?
 
- Vi tappar, gör inte det vi ska, utan tummar på de regler vi har, säger Degernäs. 
 
Jag skrev att det var som en ny Trevin Parks. 
 
- Trevin gjorde  ett bra jobb och hjälpte våra skyttar. Han kände väl ansvaret nu när Martin saknades och fick också mer boll i sina händer, säger Degernäs.  
 
Förutom Martin var Adam Karahmetovic kvar hemma och William Kermoury fick stanna på bänken, då han har knäproblem. Det var med andra ord en kort rotation hos SBBK denna kväll.  
  
 
SBBK har nu fyra vinster och två förluster, medan Umeå har två segrar och fem förluster.  
                                                                                                            
 
SBBK kontrollerade händelserna från början. Samuel Berkelund, som fick starta i Martin Pahlmblads frånvaro, tackade för förtroendet genom att tidigt visa två dunkar och en trea. Den som höll Umeå kvar i matchen då var spanjoren Maxim Esteban som sköt i tre stycken treor och gjorde 11 av Umeås poäng. SBBK vann q1 med 32-19 och hade 80% på skotten. 
 
I den andra quartern tappade SBBK-försvaret bort Nathan Dawit vid trepoängslinjen och straffades med tre snabba treor. Umeå vände 19-34 till 44-41, 25-7 under den perioden alltså. Med två raka treor från Dino Pita tog SBBK  tillbaka ledningen och kunde gå till halvtidsvila med ledning 51-47. 80% hade nu sjunkit till 59 och försvarsspelet inte lika bra som i q1. Umeå vann perioden med 28-19, vilken scenförändring! Nathan Dawit poängbäst så långt med 17, Anton Gaddefors främst av SBBK:s spelare med 11. 
 
Anton Gaddefors gav SBBK en flygande start med två raka treor, men därefter gjorde Umeå 9-0, innan Lazar Radosavljevic kunde göra två från strafflinjen. Trevin Parks klev här fram ordentligt och gjorde dels poäng själv, men svarade också för många fina passningar. Dino Pita sköt också i  några värdefulla treor. Germaine Jordan spelade bra för Umeå och Nathan Dawit hade några spektakulära avslut. SBBK vann perioden med 33-24 och hade då med sig en 13-poängsledning inför avslutningen. 
 
Germaine Jordan fortsatte att plåga SBBK och gjorde poäng på måga olika sätt. För SBBK, som nu hade en svagare period, var det bröderna Gaddefors som svarade för poängen. Matchens delikatess var kanske Dino Pitas passning till Viktor Gaddefors alley-oop. Umeå kom närmare och närmare, men inte närmare än -4 och det blev till sist Trevin Parks som fick spika slutresultatet från strafflinjen. Umeå vann q4 med 19-12, men SBBK matchen med 96-90. 
 
Båda lagen sköt 50% och hade 11 stycken treor var. SBBK hade 35-32 i returer och 46-26 i poäng från det färgade området.  
 
Slutresultat: 
Umeå - SBBK 90-96 
(19-32, 28-19, 33-24, 19-12)  
 
 
Poäng SBBK: 
Anton Gaddefors 21, Dino Pita 20, Viktor Gaddefors 19, Trevin Parks 15, Samuel Berkelund 13 och Lazar Radosavljevic 8.  
 
Poäng Umeå: 
Germaine Jordan 27, Nathan Dawit 25, Maxim Esteban 21, Anton Lindqvist 7, Omar Krayem 4, Emil Hägglund 2 och Daniel Johansson 2.  
 
Text: Kenneth Range
 
 
 
 
 
 

Good win SBBK boys! Thx to all the support what we getting from our SBBK fans during the NT break! Let’s continue work hard and believe! #sbbk #sbbkfamily #stepbystep #formartinforkara

Publicerat av Ludwig Degernäs Tisdag 1 december 2020

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget