Månadens ledare november: Mikael Wahlstedt

Måndag 30 november 2020

SBBK är en totalklubb med en stark elitsida men även med en stor och bred barn- och ungdomsverksamhet. Det hade inte varit möjligt utan kompetenta och engagerade ledare. SBBK har inlett en satsning på att stärka klubbens ledare ytterligare och som en del i det kommer vi varje månad att uppmärksamma en ledare lite extra. Först ut som novembers månads ledare är Mikael Wahlstedt. Mikael är ledare för smurfbasket i Pershagen och assisterande coach för pojkar födda 2008.

 

Varför har ni infört månadens ledare?

– Det är med ledarna vi bygger SBBK, de är kärnan för att kunna ha en bra verksamhet. Vi har inlett en satsning på våra ledare med flera insatser och en del i det är att uppmärksamma de ledare vi har i klubben. Självklart är alla ledare viktiga, men det här blir ett sätt att kunna uppmärksamma personer som kanske inte alltid syns i våra digitala kanaler men som gör ett väldigt bra jobb ute i verksamheten. Med det visar vi också upp vår bredd i vår verksamhet, säger Alexander Wikner Nordberg, SBBKs Sportchef Barn och Ungdom. 

 

Hur väljer ni vem som blir månadens ledare?

  Vi vill lyfta fram de som lever efter föreningens värderingar. Som bidrar till gemenskapen, det vi brukar kalla för SBBK Family. Där förutom gemenskapen även trygghet och glädje står i fokus. En person som naturligt bottnar i SBBK:s värdegrund helt enkelt. Dessutom ska personen vara nyfiken för att ta till sig ny kunskap och utveckla sig själv och då också oss som förening, säger Alexander Wikner Nordberg.

 
Månadens ledare i SBBK barn & ungdom är i november Mikael Wahlstedt!

 

Motiveringen lyder:

Micke är en coach som såväl i mötet med spelare, föräldrar, coacher och kanslipersonal alltid är positiv, verkar för gemenskap och trygghet och har ett brinnande basketintresse, som smittar av sig på omgivningen.

Han har genom åren kontinuerligt sökt ny kunskap och deltagit i klubbens utbildningsverksamhet och intressanta diskussioner tillsammans med andra tränare.

Micke har varit tränare i SBBK sedan säsongen 2011-12 och har steg för steg vuxit i rollen som tränare, vilket också gjort att han sökt nya utmaningar för att utvecklas i sitt tränarskap.

Säsongen 2020-21 är Micke aktiv som tränare för Smurfbasket i Pershagen och som assisterande tränare i EF P08. Stort grattis och tack för ditt engagemang Micke!

  

Hallå där Mikael Wahlstedt månadens ledare i SBBK! Hur känns det att blivit månadens ledare och dessutom den första?

– Det känns riktigt kul! Jag blev chockad när de hörde av sig. Men väldigt kul och hedrande, säger Wahlstedt.

 

Hur kom det sig att du blev ledare i SBBK?

– Det var en slump egentligen. Jag har själv spelat basket i SBBK tills jag var 16 år men sen hade jag ingen kontakt alls med basketen. När min äldsta son skulle börja med någon aktivitet så såg min fru att de fanns basket i närheten där vi bor. Väl där såg jag att de behövdes fler ledare och då sa jag att jag kunde ställa upp.

 

Du har ju varit ledare sedan 2011, hur är det att vara ledare?

– Tycker de har varit så jävla roligt (skratt). Gillar allt med det, att se spelarna utvecklas och att de har roligt. I början var det svårt, då undrade man ibland vad man höll på med, men har varit skönt att alltid kunna höra av sig till kansliet. Man tror kanske Jeanette (Johansson) och de andra skulle tröttna på  mina frågor men de har verkligen alltid tagit sig tiden. Det är verkligen en spänannde resa att vara ledare. 

 

Vad skulle du ge för tips till någon som är ny som ledare?

– Det är nog just det. Våga fråga och se och lära av andra, av de som hållit på längre. Jag lär mig varje dag av mina tränarkollegor.

 

Vad tycker du är viktigt som ledare?

– Att man ser alla spelare, få dem att tycka att det är kul och känna att det får uppmärksamhet och uppmuntran. För man vill ju bara se att de ska fortsätta med basket.

 

 

Södertälje Basketbollklubbs värdegrund

Tillsammans - Vi gör resan tillsammans

Glädje - Vi tror på att glädjen är grunden till idrotten

Trygghet - Vi växer när vi är trygga och vågar

Drivkraft Vi går från tanke till handling varje dag

Kvalité - Vi skapar tillsammans en förening med kvalité. 


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

Breddverksamheten