Äntligen match igen för SBBK dam

Fredag 27 november 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Det var tre veckor sedan SBBKs damlag spelade match senast. Men efter landslagsuppehållet är det nu äntligen dags för match igen när Norrköping väntar på bortaplan under lördagen.

 

Efter de inledande sex matcherna har SBBK vunnit tre och förlorat tre. Undantaget premiären mot Uppsala som var en missräkning enligt coach Lantto, så kan SBBK ändå vara nöjda med sin inledning av säsongen.

 

– Med facit i hand tycker jag det ändå känns som en okej start, säger Joakim Lantto.

 

SBBK har inte spelat match sedan den 7 november, då blev det vinst med  81-50 mot nykomlingarna Helsingborg. Uppehållet har dock gjort det möjligt för SBBK att slipa på detaljerna.

 

– Första veckan under uppehållet så hade vi inga lagträningar, sen under förra veckan har vi fokuserat på oss, det vi behövt förbättra, framför allt detaljerna i försvar. Den här veckan har varit en vanlig vecka inför match med fokus på Norrköping, säger Joakim Lantto.

 

Efter uppehållet väntar nu tuffa matcher för SBBK som de närmaste veckorna kommer ställas mot Norrköping, Alvik och A3.

 

– Ska bli kul. Vi behöver matcher i benen och med uppehållet har vi kunnat fila på detaljerna så vi ska kunna ge topplagen en bra match, säger Lantto.

 

Först ut är Norrköping som börjat säsongen starkt, de har fyra vinster, varav en mot Luleå, och tre förluster som alla vara riktigt jämna. Senast förlorade de efter förlängning mot A3.

 

– Jag är inte förvånad att de spelat bra. De har ett starkt lag med tre bra amerikanskor kompletterat med Lovisa Hjern, som är en av ligans bästa guards, Anna Lundquist som skjuter riktigt bra och är en stark försvarsspelare samt rutinerade Rakel (Gyberg Engdahl) och talangfulla Ida Ojala. De har 6-7 riktigt stabila spelare som alltid presterar bra, men sen kan det även komma in spelare från bänken som gör det bra, säger Lantto.

 

Snittar mest poäng per match gör amerikanska Chanelle Cabanting Molina, hon snittar drygt 20 poäng per match, men hennes landsmän Erika Lyndsee Davenport och Camille Kathleen Zimmerman är inte mycket sämre och gör det tufft för alla motståndare.

 

– Jag tror det kommer bli en taktisk match. Norrköping kommer vilja spela snabbt och där måste vi framför allt stoppa Hjern. Viktigt blir också vår defensiva returtagning, Norrköping är bra på att ta offensiva returer och det kan vi inte tillåta, säger Lantto och fortsätter:

 

– Vi kommer ha mycket fokus på defensiven. Att vi gör det vi har tränat på, att vi hittar rätt i roteringarna och att vi hanterar deras bollscreens, säger han.

 

Uppkast lördag 28/11 15.00 i Stadium Arena, Norrköping.

 

Matchen sänds live på webben via >>> Solidsport. 


 Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget