Högsbo väntar på onsdag

Tisdag 3 november 2020

\"Just nu fokuserar vi bara på matchen mot Högsbo, säger SBBK:s coach Joakim Lantto (bilden).
Foto: Martin Tibblin
\"Just nu fokuserar vi bara på matchen mot Högsbo, säger SBBK:s coach Joakim Lantto (bilden). Foto: Martin Tibblin

SBBKs damlag hade spelledigt i helgen. Det tar de igen den här veckan när de har match både på onsdag och lördag. Först ut är Högsbo Basket på onsdag på bortaplan i Göteborg.

 

Södertälje BBKs damlag kommer närmast från seger mot Mark Basket. En riktig stark offensiv match för SBBK som hällde i 100 poäng, varav 16 trepoängare.

 

Läs även: >>> Damerna vann och gjorde 100

 

Shawnté Goff, Matilda Claesson, Cassandra Brown och Anna Dahl gjorde alla över 20 poäng i matchen mot Mark. Den sistnämnda blev dessutom uttagen i SBL:s Veckans lag för sin insats i matchen. 

 

– Offensivt kommer vi till bra lägen. Vi skjuter 33 trepoängare, men jag tycker vi gör det på ett bra sätt. Sen får vi inte släppa in så många poäng inside,  de fick göra alldeles för många poäng under korgen på oss. Det är också det vi har kollat extra på efter matchen för det kommer bli viktigt även mot Högsbo, säger SBBK:s coach Joakim Lantto och fortsätter:

 

– Jag vet inte om det spelmässigt var ett fall framåt mot Mark. Men som grupp går vi framåt hela tiden. Vi lär känna varandra, vi börjar förstå varandra och då spelar vi även bättre tillsammans, säger han.

 

På onsdag är det Högsbo som står för motståndet. Högsbo är ett tippat topplag i SBL. Man ska inte luras av att de har förlorat två av fyra matcher. På förlustkontot är två riktigt tajta matcher mot Luleå och Alvik. Högsbo coachas av Högsbo-profilen Jonas Fredrikson, som förra säsongen blev årets coach i SBL. De har behållit stora delar av truppen som förra säsongen var inbördes möten ifrån en andraplats i tabellen och i Svenska Cupen tog sig till final. Deras förstafemma är riktigt stark och de är också de som står för merparten av speltiden och poängen. SBBK kommer behöva hantera importerna Kourtni Dinae Perry, Alexis Hyder och Cassandra Jayne Nofuente, lagkapten Ida Fredrikson och försvarsklippan Louise Noaksson som känner vi igen från en ledande roll i IK Eos de senaste 6 säsongerna.

 

– De har ett riktigt starkt lag, framför allt deras förstafemma, mycket kommer från dem. De är starka under korgen och gillar att hitta den inside, samtidigt som de kan skjuta bra från trepoängslinjen och har bra offensiv returtagning. Vi måste se till att de inte får göra så mycket poäng "in the paint" och så behöver vi ta de defensiva returerna. Offensivt behöver vi fortsätta hitta bra flyt, komma till bra lägen och sätta våra skott utifrån, på samma sätt som vi gjorde mot Mark, säger Lantto.

 

Hur tänker du med tanke på att det är match både onsdag och lördag?

– Just nu fokuserar vi bara på matchen mot Högsbo. Vi kommer åka ner med full trupp till Göteborg och vi ska göra allt för att vinna och jag tycker vi har möjlighet att göra det också, sen får vi se beronde på hur matchen går hur vi roterar, säger Lantto.

 

Uppkast på onsdag 4/11 19.00 i Gothia Arena, Göteborg.

 

Matchen sänds live på webben via >>> Solidsport.


>>> Matchfakta/gamecard

 

Högsbos matcher hittills den här säsongen

 

 

 

2020-10-31

vs Luleå Basket

74:78

Förlust

2020-10-24

vs Alvik Basket

70:72

Förlust

2020-10-09

vs Helsingborg BBK

81:55

Vinst

2020-10-03

vs Norrköping Dolphins

72:65

Vinst

  

SBBK:s matcher hittills den här säsongen 

 

 

 

2020-10-25

vs Mark Basket

100:89

Vinst

2020-10-17

vsLuleå Basket

72:100

Förlust

2020-10-11

vs Wetterbygden Sparks

74:72

Vinst

2020-10-03

vs Uppsala Basket

74:78

Förlust

 


 Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget