SBBK informerar - Nyhetsbrev oktober

Fredag 23 oktober 2020

Klubbdirektören informerar

Hej alla SBBK:are!

Till att börja medvill jag passa på att tacka alla i vår organisation för hur fantastiskt braNi har anpassat Er till och accepterat alla restriktioner, direktiv ochförändringar som vi tvingats ta till i dessa konstiga tider. Än är inte krisenöver, men jag tycker ändå att man kan skönja ett ljus i tunneln, att vi inom eninte alltför avlägsen framtid kan börja välkomna folk på läktarna och börjanormalisera våra rutiner. Det kommer nog aldrig att bli som förr, men medanpassningar kan det mesta genomföras.

Vi gjorde en storförlust i SBBK föregående bokslut, och den hade kunnat vara ännu större ominte många tuffa åtgärder vidtagits. Vi kommer att försöka ta tillbaka dettaminus så snart vi kan, men i år handlar det trots allt fortfarande om attöverleva, vi måste vara försiktiga med alla kostnader och investeringar, läget ärfortfarande så osäkert i världen att vi inte har några garantier att ingenandravåg av Pandemin sköljer över oss, med nya nedstängningar mm.

Sponsorarbetet och supporten från våra partners känns riktigt bra,många har till och med ökat samarbetet, så intäktssidan är nu mest beroende avatt publik-och kioskintäkter kommer igång och att vi framförallt, om än i litemindre och anpassad form, kan genomföra våra fina ungdomsturneringar SödertäljeOpen och Scania Cup. Vi måste alla göra vårt allra bästa för att klara det,detta är jätteviktigt för SBBK!

Hanterar vi detta bra kommer viockså att klara vår ekonomi.

 

Implementeringen av vår nya snygga logotype pågår för fullt, vi har löpande bytt skyltar ochfoliering i Täljehallen och på kansliet, och alla matchdräkter och kläder somnu är ute i verksamheten syns väldigt bra. Nästa steg är att vi börjar synasmer på skolor och ”på stan´”, det kommer kanske att ta lite tid men tillsammanskan vi se till så att grönvita SBBK syns oftare och oftare överallt. Detta trorjag kommer att få stora positiva effekter på basketintresse, publiksiffror ochsponsorattraktion.

Vi jobbar just nu hårt för att ta fram ett antal nya snyggaprodukter,  som kan bli perfektajulklappar för spelare, basketföräldrar, medlemmar och fans. En webshop kommer också att startas upp för att göradet enklare att handla.

En jätteviktig faktorför att vi ska kunna utöva vår sport är att vi har domare till våra matcher.        

Nu kommer alarmerande siffrorfrån Stockholms Basketförbund om hur domarbristen ökar, fortsätter det så här kommervarannan ungdomsmatch att behöva ställas in om något eller några år. Problemet berorfrämst på två saker; den ena är att förbundet hållit för få utbildningar, denandra är att alltför många unga domare slutar, oftast på grund av att engageradecoacher skriker och gnäller på dem.  Detta kan SBBK som stor klubb, som vill vara proffsig,välskött  och som vill vara en föregångareinom alla områden,  omgående fokusera påatt ta bort.

Vi från ledningen kommer att ha extra fokus på denna fråga frånoch med nu, en SBBK-coach ska inte bidratill att unga domare slutar!!!

Våra elitlag serväldigt intressanta ut, damerna har redan börjat spela, vi vann hemmapremiärenefter en jämn match, förlorade sedan stort uppe i Luleå, med två ledandespelare borta, varav den ena, Amanda Kantzy tyvärr har en långtidsskada. Tungtför damerna att få det så här i början! Laget har ett antal unga spelare sombehöver matchas in, så min förhoppning och tro är att vi kommer att se enpositiv utveckling under säsongen.

Herrlaget fick både sin premiär mot Nässjö och andra matchenmot Umeå uppskjutna pga Covid-19-smittade spelare i motståndarlagen, så viväntar fortfarande på första SBL Herr-matchen. Hemmapremiären spelas den 29:eoktober.

Glädjande nog fick vi precis veta att man från och med den1:a november får ta in upp till 300 personer på läktaren, vilket gör att detbåde sportsligt och ekonomiskt ser lite trevligare ut.

Det finns alltid möjlighet att se elitlagen digitalt viaSolid Sport (dam) och SBL Play (herr), köp matchen via vår hemsida  www.sbbk.se så får klubben en liten slant också.

SBBK är en klubb somjust nu har anledning att ha stor framtidstro, trots svårt ekonomiskt läge,vi har väldigt många bra saker på gång i verksamheten. Förändring ärutveckling, och tillsammans kan vi nå nya höjder!

Tack för ordet, vi ses i Täljehallen!

//Johan Strömwall

Klubbdirektör SBBK

 

 

Barn & Ungdom informerar

Barn & Ungdomsverksamhetenstartade upp under vecka 32 och det har varit full fart i verksamheten och påkansliet sedan dess!

Här följer en summering av vad somgjorts i barn & ungdomsverksamheten under den inledande delen av säsongen.

 

Sommarlägeri Eskilstuna

Som en gemensam uppstart förungdomsspelare och coacher arrangerade SBBK ett tre dagar långt läger pånatursköna Vilsta i Eskilstuna. Vi hade väldigt roligt på ett läger där mycketbasket, bad och gemenskap stod i fokus! Vi siktar på att återupprepa lägretäven nästa år i augusti.

 

Stortintresse för att börja spela basket i SBBK!

Under perioden augusti – oktoberhar vi sett ett väldigt stort intresse för att börja spela basket. Vi har fåttin närmare 250 intresseanmälningar, och vi arbetar för fullt med att få igångalla barn och ungdomar i våra befintliga lag. Vi startar även nya lag löpande.Är du intresserad av att gå in i rollen som coach mailar du till alexander.wikner@sbbk.se. 

 

CoackKick Off

Lördagen den 19 september arrangerade vi coach-kickoff för alla våra tränare.

Under mötet informeradeklubbdirektör Johan Strömwall om nuläget i föreningen och fokus för säsongen20-21. Alexander Wikner berättade om vårens analys i barn & ungdom, ungdomsverksamhetenssyfte och hur mål, strategi och vilka fokusområden vi har för säsongen.

 

Under träffen föreläste även LindaBengtsson från RF-SISU om Trygga Idrottsmiljöer och Camilla Altéus frånSBBF presenterade den nya spelarutvecklingsplanen i svensk basket. 

 

Phil Spires, ansvarig för vår interna tränarutbildningsverksamhet, höllen presentation om att lära känna sig själv som coach och hur man lär ut basketidag, samt få ny kunskap och nya verktyg för att anpassa sitt tränarskap ochcoaching till olika inlärningsstilar.

 

 

Satsningpå utbildning i SBBK

Vi genomförde under början avhösten smurfledarutbildning och i samverkan med SBBF steg 1 (GrundUtvecklingstränare) i Södertälje.

Vi har även startat något som vikallar för Mentorsprogrammet för en utvald grupp coacher, och som leds av SBBK-legendaren Jonte Karlsson.

 

För spelare födda 2008 – 2005genomför vi under säsongen kostutbildningar (3 tillfällen) under ledning avidrottsvetaren Bettina Strömwall.  

SBBK kommer att i samverkan med AllaTiders Matlagare och Pelle Lindius säljamatlådor till våra ungdomsspelare. Matlådorna kostar 45 kr och går att köpavia Andjelko Ilic på Fritidsgården.

 

För föräldrautbildning engagerarvi under säsongen Johan Fallby,

idrottspsykologiskrådgivare, föreläsare, forskare och författare.

Johan har bland annatskrivit en bok som är riktad till idrottsföräldrar och tränare som heter"Gör det själv om du kan".

Träff 1 med Johan ärpå torsdag den 26 november. Anmälan görs via länk som skickats ut till allaföräldrar.

 

RM omgång 1 spelades iTäljehallen för flickor och pojkar U15 respektive U16 helgen den 16 – 18 oktober.SBBK-lagen fick en väldigt fin start på RM-spelet med 12 vunna matcher av 13möjliga.

Väldigt kul med en positivstart på RM-säsongen för våra ungdomslag!

 

Nuläge och nästa steg

Vi är stolta över att vi nu bedriver verksamhet i 22 hallarrunt om i Södertälje!

Höstlovet ligger bara en veckabort och under lovet hittar vi mycket basket i form EB-turnering iTäljehallen och Viksberg lördag den 24/10 (52 anmälda lag), basketlägret Höstlovsbasket i Täljehallenför barn född 2014 – 2009.

Veckan avslutas medungdomsturneringen Södertälje Open den 30 oktober – 1 november.

 

Baskethälsningar,

 

Alexander Wikner

Sportchef Barn & Ungdom

SBBK

Relaterade nyheter

Breddverksamheten