Inför Mark

Fredag 23 oktober 2020

Foto: Snapshot Media
Foto: Snapshot Media

Medan SBBKs herrlag fortfarande väntar på seriepremiär gör sig SBBKs damlag redo för säsongens fjärde match. Det är Mark Basket som står för motståndet på söndag på bortaplan i Kinna.

 

SBBK kommer närmast från en storförlust mot Luleå Basket. Luleå blev för tuffa för SBBK utan Shawnte Goff och Amanda Kantzy. Däremot fick unga Edessa Noyan, Evelina Izgin och Emilia Roos speltid och den sistnämnde fick göra sina första poäng i ligan.

 

– Bra att de fick testa på ligabasket och får se hur snabbt det går. De gjorde stabila insatser, säger coach Joakim Lantto. 

 

En som gjorde en riktigt bra match mot Luleå var Cassandra Brown som spelade hela matchen och stod för

 30 poäng och 12 returer. En insats som belönades genom en plats i veckan lag.

 

– Egentligen har vi inte pratat så mycket om matchen mot Luleå. Vi saknade viktiga spelare och Luleå är en helt annat lag än Mark. Men viktigt att vi får med Cassandra (Brown) på samma sätt som mot Luleå i spelet, säger Lantto.

 

Läs även: >>> Damerna föll tungt i Luleå

 

Mark har förlorat de tre inledande matcherna mot Wetterbygden, Alvik Basket och senast mot IK Eos.

 

– Tror Mark passar oss bättre än Luleå. De kommer mixa mycket mellan zon och man-man, dessutom spelar de mycket heplanpress. Men tror inte vi behöver ändra så mycket i vårt spel. Vi har duktiga skyttar och om vi får igång ett rörligt anfallsspel och har tålamod så ska vi kunna bryta ner deras försvarsspel.

 

I Mark är det den unga talangen Stina Almqvist samt amerikanska Shayla Bennett som är de mest framträdande spelarna. Tillsammans med Hailey Bassett och Fallyn Freije står de för merparten av Marks offensiva spel.

 

– Kommer bli viktigt att vi kontrollerar Stina Almqvist och Bennet. Det är mycket från dem de bygger sitt spel och får de två utrymme får vi problem. Sen ska vi såklart inte släppa Basset och Fallyn, de två får heller inte få för mycket ytor, säger Lantto.

 

Förutom Amanda Kantzy som fortfarande är skadad har SBBK full trupp, nu när Shawnté Goff är tillbaka efter att varit sjuk under förra veckan.

 

Uppkast på söndag 16.00 i Kinnahallen. Matchen sänds live på webben via >>> Solidsport.


 Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget