Inför: Luleå Basket - SBBK dam

Fredag 16 oktober 2020

Foto: Snapshot Media
Foto: Snapshot Media

Under lördagen tar sig SBBKs damlag till Luleå för att möta Luleå Basket i Luleå Energi Arena med uppkast 18.00. Men SBBK kommer få klara sig utan två av nyckelspelarna i laget. 

 

Södertälje tog en stark seger senast mot Wetterbygden när SBBK vann hemmapremiären med 74-72 efter att Shawnté Goff avgjort i slutet.

 


 

Läs även: >>> Hemmavinst efter dramatisk avslutning

 

– Det var en tajt match hela vägen och även om det gick upp och ner i hur vi spelade lyckades vi ta tillbaka kontrollen och fokus när matchen skulle avgöras, det var starkt av oss, säger Joakim Lantto, SBBK dams head, coach om matchen mot Wetterbygden och fortsätter:

 

– Vi ska ta med oss det sätt vi fightades på, tycker vi tog kampen i andra halvan av matchen riktigt bra inte minst när det gäller den offensiva returtagningen.

 

Men ett stort avbräck till Luleå-matchen är att SBBK kommer få klara sig utan både Amanda Kantzy och Shawnte Goff. Amanda Kantzy har brutit handen och opererades i onsdags. Shawnte Goff har varit förkyld men har testat negativt för corona.

 

– Shawnte mådde bra nu på morgonen (fredag) men på grund av regeln att man ska vara symtomfri i minst 48 timmar innan match så kommer hon inte spela mot Luleå, säger Lantto.

 

Läs även: >>> Amanda Kantzy skadad

 

Trots att två av Södertäljes nyckelspelare är borta betonar coach Lantto att det inte är något som man ska använda som ursäkt.

 

– Vi ska inte använda det som ursäkt inför matchen att de är borta. Istället behöver vi som lag hittas sätt att lyckas ändå. Börjar vi skylla ifrån oss innan ens matchen har börjat då är vi farligt ute, säger han.

 

Luleå kommer närmast från en förlust mot Norrköping. Möjligt en något överraskade förlust för ett Luleå som är topptippade i årets SBL. Man kan tänka sig att det är ett revanschsuget Luleå som SBBK kommer ställas mot under lördagen.

 

Läs även: >>> Luleå utklassat av Norrköping – efter katastrofstart

 

I Luleå hittar vi några av de mest rutinerade svenska spelarna i SBL med meriter från landslag, europaspel och WNBA. Få lag har fler spelare än Luleå på den nivån Chioma Nnamaka, Josefin Vesterberg, Allis Nyström och Ellen Nyström har när de spelar som bäst. I Luleås trupp hittar vi även de landslagsaktuella talangerna

Matilda Ekh och Freja Werth (födda 2002!) och importen

Debora Fernandes Costa från Brasilien.

 

– Luleå har en riktig stark svensk trupp och jag tror de bara kommer bli bättre och bättre. Vi kommer behöva kontrollera deras attackspel. Mot Norrköping lyckades de inte springa så mycket, men de vill spela snabbt och det måste vi vara förbereda på och hantera deras fart. Sen har det många duktiga spelare inte minst Matilda Ekh och Chonoma Nnamaka, dom måste vi begränsa, så de inte får spela som de vill, säger Joakim Lantto.

 

Uppkast lördag 17/10 18.00, matchen sänds live via >>> Solidsport.


 Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget