Hemmaförlust mot A3

Onsdag 19 februari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Det blev en sevärd och övervägande jämn match mellan Telge Basket och A3 Basket Umeå som slutade 73-82 efter en stark sista quarter av gästerna. Poängbäst blev Sarah Toeaina, 29 poäng, och i A3 Tiffany Brown, 27 (11 assists), som också blev tungan på vågen när matchen stod och vägde. 

 

– Det är hela tiden hålla fokus och framför allt: bli irriterade och arga, vilja vinna och kriga stenhårt. Tjejerna jobbar, men det måste finnas den här vinnarmentaliteten i slutet att vinna tuffa matcher. När det väl skulle avgöras: Brown var kyligare än vi var, sade Telges headcoach Viktor Bengtsson efteråt, förståeligt nog inte helt nöjd med Telges insats.

 

Hemmalaget läste motståndarnas anfallsspel väl och pressade fram flera turnovers, men trots en skakig start lyckades A3 stabilisera spelet och nytillskottet Stefanie Yderströms trea ”on the buzzer” innebar att ställningen var 21-20 inför q2. Gästerna tog med sig energin in i den andra quartern, med bra draghjälp av Yderströms högprocentiga skytte.

 

– Stefanie är en fantastisk skytt och jättekänd för oss, men vi har ju många som inte har varit med och spelat mot henne – i hennes ära – de kanske inte vet hur bra skytt hon är. Och vi tappar ju bort henne tre gånger och hon satte de tre skotten, sade Bengtsson. 

 

Halvvägs in i q2 fick Nathalie Fontaine sätta sig på bänken efter att ha dragit på sig tre fouls och snart följde Sandra Hansson efter med fyra. Som motvikt kom Brown igång med trepoängsskyttet under quartern och halvtidsresultatet var 41-42. Även den tredje perioden blev jämn men marginellt i Telges favör, som ledde med tre poäng inför de sista tio minuterna. 

 

Under den sista delen av q4 hade A3 skaffat ett fempoängsöverläge som Telge försökte eliminera med en timeout och Toeainas 2+1 minskade det tillfälligt till två. Men när det väl gällde kunde Telge inte hålla ihop det tillräckligt väl. Sofia Pelanders två poäng följt av en steal av Brown bidrog till att gästernas ledning hade utökats till nio poäng vid slutsignalen. 

 

– Vi hänger med dem, men i sista perioden gör vi nio poäng – när det tuffade till sig hade vi det inte idag. Vi hade fem turnovers, sköt tre av åtta från straffkastlinjen, vi gjorde en del enkla misstag defensivt som gav dem enkla poäng, sade Bengtsson.

 

På samma quarter gav Yderström sitt perspektiv: 

 

– Jag tyckte vi tog kontroll över vårt anfall. Vi hade några pinnar upp, så vi kunde kontrollera klockan och verkligen använda tiden på våran sida. Tiffany gjorde det riktigt bra och hittade fria spelare under korgen, drog på sig spelare och satte några viktiga skott där i fjärde quartern. Försvaret fick vi till lite också, fick några viktiga stopp som jag tror gjorde skillnaden och så returtagningen speciellt i sista delen av fjärde.

 

Länk till hela intervjun med Viktor Bengtsson: https://www.facebook.com/snapshotmedia.se/videos/648486672628061/

 

Länk till hela intervjun med Stefanie Yderström: https://www.facebook.com/snapshotmedia.se/videos/3552264624846094/

 

SBL, Telge Basket – A3 Basket Umeå 73-82

(21-20), (20-22), (23-19), (9-21)

 

Poäng i Telge: Sarah Toeaina 29, Ellen Åström 16, Dara Taylor 10, Hanna Sheikh 6, Sofia Hägg 6, Peyton Whitted 6

 

Poäng i A3: Tiffany Brown 27, Sofia Pelander 15, Sandra Hansson 13, Stefanie Yderström 13, Jelena Ivezic 12, Nathalie Fontaine 2

 

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget